Zomrel dizajnér Nino Cerruti, obliekal Belmonda aj Redforda či celý tím Ferrari

Vo veku 91 rokov v sobotu zomrel známy taliansky módny návrhár a podnikateľ Nino Cerruti. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na talianske médiá.

16.01.2022 07:40
Obit Italy Cerruti Foto: ,
Taliansky dizajnér a podnikateľ Nino Cerruti na zábere z roku 1997.
debata

Do odevníckeho priemyslu vstúpil Nino Cerruti v 50. rokoch minulého storočia a v roku 1967 založil v Paríži svoj vlastný módny dom. Navrhoval módne kolekcie pre ženy aj pre mužov, jeho špecialitou boli vlnené obleky, ktoré sa snažil prispôsobiť tak, aby boli pohodlné na každodenné nosenie. V roku 1978 módny dom Cerruti vstúpil aj na trh s parfémami.

V 80. rokoch začal Cerruti spoluprácu s filmovým priemyslom. Jeho oblečenie nosili Michael Douglas, Jack Nicholson, Tom Hanks, Bruce Willis, Sharon Stone, Julia Roberts, Robert Redford, Harrison Ford, Al Pacino či Jean-Paul Belmondo. Cerruti sa tiež stal oficiálnym návrhárom pre tím Ferrari vo Formule 1.

zväčšiť Americko-grécky dizajnér Peter Speliopoulos... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Obit Italy Cerruti Americko-grécky dizajnér Peter Speliopoulos (vľavo) a dizajnér Nino Cerruti na zábere z roku 2001.

V rokoch 1964 až 1970 pracoval pre Cerrutiho návrhár Giorgio Armani, ktorý neskôr založil svoje vlastné svetoznáme módne impérium. V roku 2000 Cerruti 51 percent svojej firmy predal a odvtedy sa v podnikaní sústredil prevažne na prevádzku rodinnej textilnej továrne v severotalianskom meste Biella v regióne Piemont. Zomrel v neďalekom meste Vercelli v nemocnici, kam ho previezli na operáciu bedrového kĺbu, uviedol taliansky denník Corriere della Sera.

„Smrť Nina Cerrutiho ma bolestne zasiahla. Odišiel gigant talianskeho podnikania,“ napísal na twitteri námestník talianskeho ministra pre hospodársky rozvoj Gilberto Pichetto. „Vždy si ho budem pamätať pre jeho intuíciu, zručnosť a predvídavosť, vďaka ktorým taliansku módu celosvetovo preslávil,“ dodal.

Video
VIDEO: Nebuďme hrdí len na športovcov, aj v móde máme byť na čo pyšní

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #úmrtie #móda #dizajnér #Nino Cerruti

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....