Ďalšia rana pre princa Harryho! Zamietli mu ochranu. Nemôžem navštíviť domov, sťažuje sa

Britský princ Harry, ktorý so svojou rodinou žije v Spojených štátoch, podal sťažnosť na britský súd po tom, ako mu bola zamietnutá žiadosť o policajnú ochranu, ktorú si chcel uhradiť z vlastných prostriedkov.

16.01.2022 15:30
Britain Prince Harry Foto: ,
Princ Harry na archívnom zábere z Londýna v januári 2020.
debata

Princ argumentuje tým, že pre zamietnutie policajnej ochrany nemôže navštíviť svoju rodnú krajinu. Informovala o tom v nedeľu agentúra AFP. Princ Harry a jeho manželka Meghan prišli o ochranku hradenú z peňazí britských daňových poplatníkov po tom, ako sa v roku 2020 vzdali svojich kráľovských povinností a presťahovali sa do Spojených štátov.

Pár, ktorý v súčasnosti žije v americkom štáte Kalifornia, má teraz svoj vlastný bezpečnostný tím, ktorý si hradí z vlastných prostriedkov. Podľa princa Harryho však jeho americký bezpečnostný tím nemá adekvátne kompetencie na to, aby ochránil jeho rodinu v Spojenom kráľovstve.

Harry, vojvoda zo Sussexu, preto požiadal súd o preskúmanie rozhodnutia britského ministerstva vnútra, ktoré zamietlo jeho žiadosť o policajnú ochranu, ktorú by si zaplatil sám, informovala v nedeľu britská agentúra PA.

Britain Kate Turns 40 Čítajte viac Ako sa zachovali Harry a Meghan v deň 40-tych narodenín vojvodkyne Kate? Tu je odpoveď

„Spojené kráľovstvo bude vždy domovom princa Harryho a krajinou, v ktorej chce, aby jeho manželka a deti boli v bezpečí… S nedostatkom policajnej ochrany prichádza príliš veľké osobné riziko,“ uviedol pre agentúra PA právny zástupca princa.

Ten tiež upozornil na to, že britský vojvoda bol dvakrát vyslaný na vojenskú službu do Afganistanu a jeho rodina „v posledných rokoch čelí dobre zdokumentovaným vyhrážkam neonacistov a extrémistov“. Hovorca britskej vlády odmietol prebiehajúce právne konanie komentovať.

2021 Global Citizen Live - New York Čítajte viac Nádherná! Vianočná pohľadnica Harryho a Meghan ukázala svetu dcérku Lilibet, ryšavý Archie je celý otec

Vlani v lete bolo osobné vozidlo, v ktorom princ Harry odchádzal z charitatívneho podujatia v Londýne, prenasledované paparazzmi. Deň potom Harry spolu so svojim bratom princom Williamom odhalili v Londýne sochu svojej matky princeznej Diany. Tá zahynula v roku 1997 v Paríži po tom, ako jej auto prenasledované paparazzmi havarovalo. Aj z tohto dôvodu sú vzťahy medzi princom Harrym a britskými médiami napäté, uvádza agentúra AFP.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #súd #sťažnosť #policajná ochrana

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...