Herec Ulliel, hviezda reklám a nový Delon, zahynul po nehode na lyžiach, mal 37 rokov

Vo veku 37 rokov zomrel po nehode na lyžiach francúzsky herec Gaspard Ulliel. Informovala o tom v stredu agentúra AFP s odvolaním sa na informácie od jeho rodiny.

20.01.2022 06:27 , aktualizované: 06:42
Obit Gaspard Ulliel Foto: ,
Herec Gaspard Ulliel na premiére filmu Saint Laurent v roku 2015 v New Yorku.
debata (5)

Ulliel sa podľa francúzskych médií ťažko zranil v utorok, keď sa na zjazdovke v Savojsku zrazil s ďalším lyžiarom. Do nemocnice bol vrtuľníkom transportovaný vo vážnom stave so zranením lebky. Druhý z lyžiarov zo zrážky vyviazol nezranený.

Herec bol známy napríklad z filmu Hannibal – Zrodenie, v ktorom stvárnil mladého Hannibala Lectera, alebo filmu Saint Laurent o slávnom módnom návrhárovi. Do jeho filmového zoznamu patria aj snímky ako Je to len koniec sveta, Paríž, milujem ťa či Bratstvo vlka – jeden z najúspešnejších komerčných filmov francúzskej kinematografie zo začiatku nového milénia.

Herec Gaspard Ulliel v roku 2005 získal Cézara...
Herec Gaspard Ulliel na premietaní filmu Saint...
+3Herec Gaspard Ulliel na premiére filmu Saint...

Za spomenutý film Je to len koniec sveta bol Ulliel v roku 2017 ocenený prestížnym Césarom za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Doma mal ešte jedného, z roku 2005, ktorého získal ako najlepší herecký nováčik – nový talent.

Okrem filmu bol herec magnetom aj pre svet módneho a kozmetického priemyslu. Niekoľko rokov bol ambasádorom značky Chanel a jej pánskeho parfumu Bleu de Chanel a v minulosti sa objavil v ďalších reklamách aj na módnych prehliadkach. V rodnom Francúzsku bol považovaný za jedného z najatraktív­nejších hercov súčasnosti a mnohí ho označovali aj za nástupcu v novej generácii idolov z obrazovky, medzi ktorých v minulosti patril Alain Delon. (Magazín Vogue pripomína jeho atraktívnosť, ale aj talent a prináša zoznam 9 filmov, ktoré by ste si mohli pozrieť)

Ulliel sa mal objaviť v roku 2022 v novom televíznom projekte z produkcie Disney+ pod názvom Moon Knight – herec mal stvárniť komiksovú postavu známu ako Midnight Man. Trailer na projekt, ktorý by mal na obrazovky prísť v marci, zverejnili len pred pár dňami – vidieť v ňom však len dvojicu amerických hercov Oscara Isaaca a Ethana Hawka. Pozrite si ho nižšie. Ulliela si môžete pozrieť v ukážkach z reklamy aj filmu Saint Laurent.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #úmrtie #tragédia #lyžovačka #Cézar #Gaspard Ulliel

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...