Rozpaky, ťažoba, pocity trápnosti! Bono z U2 prekvapil, prežíva ich s vlastnou kapelou

Frontman írskej rockovej skupiny U2 Bono Vox nedávno poriadne prekvapil v rozhovore vyhláseniami ohľadom vlastnej kapely a tvorby.

20.01.2022 09:31
LA Premiere of "Sing 2" Foto: ,
Spevák a skladateľ Bono na premiére animáku Sing 2.
debata

Bono Vox vyhlásil, že mnohé piesne jeho formácie sú preňho „záťažou“, cíti sa pri nich „trápne“ a nepáči sa mu ani názov jeho vlastného zoskupenia – teda U2. Šesšťdesiatje­denročný hudobník a spevák, vlastným menom Paul Hewson, s touto skupinou predal viac než 150 miliónov albumov. V britských rebríčkoch mala skupina na prvom mieste dosiaľ desať platní.

V rozhovore pre podcast Awards Chatter, z ktorého v stredu citovala stanica BBC, uviedol, že je preňho ťažké počúvať hudbu svojej vlastnej skupiny. Dodal, že jeho hlas na raných nahrávkach U2 znie „veľmi napäto“.

„Raz v aute zaznela z rádia naša pieseň a moja tvár dostala – ako vravíme v Dubline – šarlátovú farbu. Bol som v rozpakoch. Domnievam sa, že U2 dosť balansujú na hrane nevkusu,“ zhodnotil spevák tejto írskej formácie.

Camila Alves a Matthew McConaughey na premiére...
Halsey na premiére filmu Spievaj 2 v  Los Angeles.
+7Zľava: Muzikant The Edge z U2, herec Matthew...

Ich piaty štúdiový album The Joshua Tree (1987) bol nedávno vyhlásený poslucháčmi rozhlasovej stanice BBC Radio 2 za najlepšiu nahrávku daného desaťročia.

Zatiaľ čo Bono súhlasí s tým, že jeho skupina „znie vynikajúco“, spevák svoj vlastný hlasový prejav neobdivuje. Jedinou výnimkou podľa neho je výkon v piesni „Vertigo“ z albumu How to Dismantle an Atomic Bomb (2004).

Írsky hudobník napriek kariére trvajúcej vyše štyri desaťročia tvrdí, že skutočným spevákom sa stal „iba nedávno“. „Veľkým objavom bolo pre mňa počúvanie skupiny Ramones, keď som si uvedomil, že nemusím byť za každú cenu veľkým rockovým spevákom,“ zakončil Hewson.

Bono sa nedávno objavil na premiére animáku Sing 2 (Spievaj 2), v ktorom znie aj jeho hlas. Viac si pozrite v galérii vyššie.

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #U2 #Bono #bilancovanie #trápne

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....