Tina Turner kúpila vo Švajčiarsku nehnuteľnosť za 67 miliónov eur! Poškuľoval po nej aj Federer

Speváčka Tina Turner sa definitívne usadí vo Švajčiarsku. Ako informujú svetové médiá, dokonca tam kúpila rozľahlú usadlosť s pozemkom za sumu, ktorá mnohým obyčajným Slovákom (ale nepochybne aj Švajčiarom) vyrazí dych.

21.01.2022 07:39
Speváčka Tina Turner na archívnom zábere. Foto: ,
Speváčka Tina Turner na archívnom zábere.
debata (6)

Osemdesiatdvaročná hudobná ikona a jej manžel Erwin Bach sa už v septembri minulého roka stali majiteľmi nehnuteľnosti a pozemku v hodnotu 70 miliónov švajčiarskych frankov, čo je zhruba 67 miliónov eur. Ich nové „hniezdočko“ sa nachádza pri brehu Zürišského jazera, pričom okrem hlavnej budovy ho tvorí ďalších deväť menších. Nechýba v ňom bazén, vlastné miesto na kotvenie člnov, ale dokonca na rozľahlom pozemku má aj súkromné jazierko a potok.

Ako informuje americký New York Post, dvojica žila bezmála dva roky neďaleko Zürichu v prenajatej usadlosti, menšom zámočku Chateau Algonquin. Samotná Turner sa však za Bachom do Švajčiarska presídlila už dávnejšie, v polovici 90-tych rokov. Ako kedysi vysvetľovala v rozhovore, muž, ktorého ľúbi, tam podnikal a ona vždy túžila ísť do tejto krajiny.

Pohľad na usadlosť s názvom Steinfels Estate v...
Pohľad na usadlosť s názvom Steinfels Estate v...
Pohľad na usadlosť s názvom Steinfels Estate v...

Po tom, čo obaja manželia získali od švajčiarskej vlády občianstvo, rozhodli sa pre výraznú investíciu. „Vo Švajčiarsku sa cítime veľmi dobre,“ povedal pre miestne noviny Handelszeitung Bach. „Vzhľadom na pandémiu a jej dôsledky sa my – ako mnohí iní Švajčiari -, žiaľ, zdržiavame cestovania,“ doplnil zdôvodnenie, prečo sa rozhodli kúpiť miliónovú usadlosť.

O rovnaký komplex pri slávnom jazere mal záujem v minulosti aj tenista Roger Federer s manželkou Mirkou, ale ako píše NYP, manželia sa nakoniec rozhodli pre iný dom – no v rovnakej lokalite.

Pozrite si aj video s najlepšie zarábajúcimi hercami a herečkami

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tina Turner #Švajčiarsko #Roger Federer #vila #nehnuteľnosť #mall.tv

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....