Čo sa stane, keď na hviezdu filmu dopadne obrovský škandál? Štúdiá si poradili s Hammerom, LaBeoufom či Spaceym po svojom

Smúti niekedy americký herec Armie Hammer za dobou, kedy to najhoršie, čo sa o ňom hovorilo bolo, že ho nemá nikto rád?

25.01.2022 00:00
Herec Armie Hammer na archívnom zábere z roku... Foto: ,
Herec Armie Hammer na archívnom zábere.
debata

„Desať dlhých rokov snahy o to, aby sa Armie Hammer presadil,“ znel v roku 2017 krutý, ale výstižný titulok článku na serveri BuzzFeed, ktorý dospel k záveru, že len bohatý beloch môže nielen preskákať toľko neúspechov, ale ešte sa za ne dočkať odmeny, napísal spravodajský server.

Herec sa o tomto článku vyjadril na twitteri, že ide o „zatrpknutý nezmysel“, a potom teatrálne svoj účet na sociálnej sieti zmazal, aby ho neskôr v tichosti opäť aktivoval. Avšak toto obdobie mu teraz musí pripadať ako zlaté časy.

Herec Armie Hammer na archívnom zábere z roku 2018. Čítajte viac Stráca jednu rolu za druhou... škandál herca Hammera likviduje jeho kariéru!

Pád Armieho Hammera, ženatého otca dvoch detí, sa začal pred rokom, keď sa na internete objavili správy, ktoré údajne posielal rôznym milenkám a ktoré naznačovali erotický záujem o kanibalizmus. Niekoľko žien ho obvinilo zo sexuálneho napadnutia a jeden z prípadov začala vyšetrovať losangeleská polícia.

Herec Armie Hammer. Čítajte viac Exmilenka herca Hammera o drsných praktikách, palici aj zuboch! Manželka je v šoku

V dobe sociálnych sietí a hnutia #MeToo má Hollywood tendenciu konať pri riešení podobných škandálov veľmi rýchlo. Hammera sa okamžite zbavili jeho agenti, spoločnosť William Morris Endeavor. Opustil projekty vrátane romantickej komédie Shotgun Wedding, kde mal hrať s Jennifer Lopezovou, thrillerom z čias studenej vojny Ammy Asanteovej Billion Dollar Spy a desaťdielneho seriálu The Offer o natáčaní filmu Krstný otec. Jeho scény vo futbalovej komédii Taiky Waititiho Next Goal Wins boli natočené znova a nahradil ho Will Arnett.

Bolo však príliš neskoro na to, aby ho spoločnosť Disney škrtla zo svojej novej verzie detektívky Agathy Christie Smrť na Níle. Film s prepychovou výpravou, ktorý bol natočený pred pandémiou, uviazol na plytčine, ak nie priamo na mŕtvom bode. Jeho vyhliadkam nepridala ani kontroverzia okolo jednej z ďalších hviezd, hrdinky filmu Čierny panter Letitie Wrightovej, ktorá nedávno preposielala na twitteri video proti očkovaniu.

Zatiaľ, čo správanie Wrightovej je iba nezodpovedné, obvinenia voči Hammerovi (ktoré on sám dôrazne popiera), sú trestné. V Smrti na Níle stvárnil Simona Doyla, čo je jedna z hlavných rolí a pre spoločnosť Disney by bolo príliš nákladné a komplikované natáčať jeho scény znova a s ​​náhradníkom.

Kevin Spacey Čítajte viac Oscarovému hercovi sa život rozpadol ako domček z karát! Kevin Spacey má 60

Práve k tomuto kroku sa v roku 2017 uchýlila spoločnosť Sony, keď sa premiéra filmu Ridleyho Scotta Všetky prachy sveta časovo zhodovala s obvinením Kevina Spaceyho zo zneužívania. Jeho scény v úlohe miliardára J. Paula Gettyho boli pretočené s Christopherom Plummerom, ktorý si za túto rolu neskôr vyslúžil nomináciu na Oscara. Medzitým si museli vydýchnuť všetci, ktorí boli spojení s akčnou komédiou Baby Driver, v ktorej sa Spacey tiež objavil, ale ktorá tento škandál predbehla o štyri mesiace.

Kevin Spacey Čítajte viac Kevina Spaceyho obvinil z pokusu o obťažovanie ďalší herec

Keď nie je možné opakovať natáčanie, môže sa štúdio maximálne pokúsiť zmierniť škody a na spornú hviezdu neupozorňovať. Hammer sa síce krátko objavuje v traileri k filmu Smrť na Níle, ale na rozdiel od kolegov, ako sú Kenneth Branagh, ktorý film aj režíroval, Annette Beningovej a dokonca aj Wrightovej, sa mu nedostalo pocty v podobe vlastného plagátu. Podieľať sa nesmie ani na propagačných rozhovoroch – to by bolo príliš vysoké riziko a ani to nie je nutné, keď je vo filme veľa iných slávnych tvárí.

Štúdio Disney malo nedávno podobné problémy s inou premiérou. Rovnako ako Smrť na Níle sa aj muzikál Stevena Spielberga West Side Story kvôli pandémii dostal do kín s dlhým odkladom. A navyše ho pošpinilo obvinenie zo sexuálneho napadnutia, ktoré sa počas tejto pauzy objavilo na adresu Ansela Elgorta, herca známeho predovšetkým z filmu Baby Driver, ktorý už začína vyzerať ako dosť zlý projekt.

Iróniou osudu je, že Spielberg a dramatik Tony Kushner dali Elgortovej postave punc záporáka, ktorý v pôvodnom broadwayskom predstavení a predchádzajúcom filme z roku 1961 chýbal. V ich verzii je hlavný romantický hrdina Tony bývalý trestanec, ktorý strávil rok vo väzení po tom, čo takmer ubil na smrť člena konkurenčného gangu. Herec, ktorý má tvár sladkú ako kopček vanilkovej zmrzliny, je však príliš pekný, aby túto minulosť dokázal na plátne presvedčivo stvárniť.

Nedá sa povedať, či obvinenie zo sexuálneho napadnutia, ktoré Elgort poprel s tým, že išlo o „krátky, legálny a úplne dobrovoľný“ vzťah, ovplyvnilo zlý kasový výsledok filmu. Ale rozhodne mu to neprospelo.

Ansel Elgort Čítajte viac Recenzia: Baby Driver nie je záchrana

Ako najbezpečnejšia cesta pre štúdiá, ktoré sa stretávajú so škandálmi filmových hviezd, sa javí mediálne embargo. Také, do akého sa dostal Shia LaBeouf v súvislosti s uvedením drámy Pieces of a Woman.

Potom, čo na neho skladateľka, speváčka a herečka známa ako FKA twigs vlani v januári podala žalobu kvôli údajnému citovému, fyzickému a sexuálnemu zneužívaniu, odstránil Netflix z propagácie filmu akúkoľvek zmienku o LaBeoufovi, vrátane kampane v sezóne udeľovania cien, ktorá jeho kolegom vyniesla nomináciu na Oscara.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kevin Spacey

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...