Nemal na hlave prilbu, ale... Nové detaily v prípade smrti herca Ulliela, ktorý zahynul po nehode na lyžiach

Pred niekoľkými dňami svet obletela smutná správa o tragickom úmrtí herca Gasparda Ulliela. Vo veku 37 rokov zomrel po nehode na lyžiach.

26.01.2022 10:00
Obit Gaspard Ulliel Foto: ,
Francúzsky herec Gaspard Ulliel prichádza na prehliadku Chanel v januári 2015.
debata

Ulliel sa podľa francúzskych médií ťažko zranil na zjazdovke v Savojsku, keď sa zrazil s ďalším lyžiarom. Druhý z lyžiarov zo zrážky vyviazol nezranený.

Obit Gaspard Ulliel Čítajte viac Herec Ulliel, hviezda reklám a nový Delon, zahynul po nehode na lyžiach, mal 37 rokov

Podľa informácií televízie „France 24“ a denníka Die Zeit nemal herec počas zrážky na hlave prilbu. Ulliel na stredne náročnej zjazdovke zrejme prehliadol iného lyžiara, zrazil sa s ním a utrpel traumatické poranenie mozgu. Následne ho vrtuľníkom previezli do Univerzitnej nemocnice v Grenobli, kde zomrel. Prokurátorka v Savojsku Anne Gaches uviedla, že herec pred zrážkou odbočil doľava. Predpokladá sa, že sa chcel pripojiť k priateľom na priľahlom svahu. Ulliel bol v bezvedomí, keď dorazili záchranári.

Herec Gaspard Ulliel v roku 2005 získal Cézara...
Herec Gaspard Ulliel na premietaní filmu Saint...
+3Herec Gaspard Ulliel na premiére filmu Saint...

Jean Regaldo, manažér lyžiarskeho strediska La Rosière oznámil, že poveternostné podmienky v čase nešťastia (18. januára) boli ideálne. Oblasť zrážky lyžiarov označil za „ľahko dostupnú“. Potvrdil tiež, že Ulliel nemal na hlave prilbu, keď prišli záchranári, čo nebolo povinné, ale dôrazne sa odporúča.

Podľa denníka „Le Parisien“ však vyšetrovatelia odhalili, že prilba by s veľkou pravdepodobnosťou neuchránila Ulliela pred smrťou. Predpokladá sa, že filmová hviezda narazila hlavou na zem v plnej rýchlosti, čo malo za následok smrteľné zranenia hlavy. Náraz by bol podľa odborníka zrejme smrteľný s prilbou alebo bez nej.

Herec bol známy napríklad z filmu Hannibal – Zrodenie, v ktorom stvárnil mladého Hannibala Lectera, alebo filmu Saint Laurent o slávnom módnom návrhárovi. Do jeho filmového zoznamu patria aj snímky ako Je to len koniec sveta, Paríž, milujem ťa či Bratstvo vlka – jeden z najúspešnejších komerčných filmov francúzskej kinematografie zo začiatku nového milénia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Gaspard Ulliel

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...