Princ Andrew žiada pre svoj prípad porotu! Stále trvá na nevine, no toto priznal...

Právnici britského princa Andrewa v stredu požiadali americký súd, aby v občianskoprávnom spore so ženou, ktorá ho obvinila zo sexuálneho napadnutia, rozhodovala porota.

27.01.2022 07:26
Epstein Prince Andrew Lawsuit Foto: ,
Princ Andrew na archívnom zábere z apríla tohto roka.
debata

Tridsaťosemročná Američanka Virginia Giuffreová obvinila princa, že ju sexuálne napadol pred 20 rokmi, keď bola neplnoletá. Andrew obvinenia popiera, pripomenula agentúra Reuters.

Šesťdesiatjeden­ročný vojvoda z Yorku sa v stredajšom podaní priznal, že sa približne v roku 1999 stretol so zosnulým finančníkom Jeffreym Epsteinom, čo bolo prvé odhalenie tejto informácie v kauze.

O iných stretnutiach, okrem iného v roku 2010, už Andrew hovoril. Giuffreová v žalobe uvádza, že práve Epstein ju spolu so svojou britskou spolupracovníčkou Ghislaine Maxwellovou v roku 2001 dotlačili k intímnym stretnutiam s princom. Andrew však odmietol tvrdenie Giuffreovej, že sa na nej „dopustil sexuálneho útoku a ublíženia na zdraví“.

Princ Andrew Čítajte viac Britský princ podozrivý zo sexuálneho útoku prišiel o tituly i hodnosti

Právnik David Boies, ktorý zastupuje Giuffreovú, uviedol, že Andrew sa snaží zviesť vinu na obeť. „Tešíme sa, keď budeme konfrontovať princa Andrewa s jeho popieraním a pokusmi obviniť pani Giuffreovú z jej vlastného zneužívania,“ vyhlásil Boies.

Prípad je súčasťou sexuálneho škandálu okolo Epsteina, s ktorým sa Andrew priatelil podobne ako ďalšie osobnosti vrátane amerických exprezidentov Donalda Trumpa a Billa Clintona. Epstein, ktorý bol podozrievaný zo sexuálneho vykorisťovania desiatok mladých dievčat, spáchal v roku 2019 samovraždu v newyorskom väzení, kde čakal na súdny proces. Po jeho smrti sa pozornosť amerických úradov obrátila k Maxwellovej, ktorá bola v decembri uznaná vinnou zo sexuálnych zločinov.

Oprah Meghan and Harry Interview Čítajte viac Top okamihy roka v kráľovskej rodine! Škandalózny rozhovor, stretnutie rozhádaných bratov či narodenie Lilibet

Andrewove väzby na Epsteina podkopali jeho povesť u verejnosti a postavenie v britskej kráľovskej rodine. Andrew musel kvôli prípadu vrátiť vojenské tituly a kráľovské záštity panovníčke Alžbete II. Princ už tiež nebude pri žiadnych oficiálnych akciách používať titul „Jeho kráľovská Výsosť“ a jeho rola pripadne ďalším členom kráľovskej rodiny.

Giuffreová požaduje bližšie nešpecifikované odškodné, špekuluje sa o sume rádovo miliónoch dolárov. Andrew nebol obvinený z trestného činu a v rámci občianskoprávneho sporu nemožno vzniesť žiadne obvinenie. Andrewovi právnici v stredajšom dovolaní znovu pripomenuli dohodu, ktorú Epstein uzavrel s Giuffreovou v roku 2009. Znovu tiež požiadali o odmietnutie žaloby na základe argumentu, že ani princ, ani Giuffreová nežijú v Spojených štátoch.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #princ Andrew #Virginie Giuffre #mall.tv

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...