Zo Spotify chce odísť ďalšia hudobná legenda! Hnevajú ju dezinformácie o očkovaní

Kanadská pesničkárka a gitaristka Joni Mitchell chce, aby najväčšia hudobná streamovacia platforma Spotify z ponuky stiahla všetku jej hudbu.

30.01.2022 00:00
Music Spotify Mitchell Foto: ,
Speváčka a skladateľka Joni Mitchell na zábere z roku 2015.
debata (3)

Reagovala tak podobne ako folkrockový pesničkár Neil Young na dezinformácie o covide-19, ktoré sa podľa nich na platforme šíria. Informuje o tom server BBC.

Legendárny hudobník začiatkom týždňa vyjadril nespokojnosť s tým, že Spotify dáva výsadný priestor autorovi podcastov Joeovi Roganovi, ktorý podľa Younga šíri nebezpečné dezinformácie o vakcínach proti covidu-19. Young kvôli tomu požiadal o stiahnutie svojich skladieb z platformy s tým, že na nej nechce byť spolu s Roganom. Spotify mu vyhovela a jeho hudbu prestala ponúkať.

Teraz rovnakú žiadosť vyjadrila Mitchell. „Nezodpovední ľudia šíria klamstvá, ktoré stoja ľudské životy,“ uviedla na svojom konte na sociálnej sieti. Podcastera Rogana výslovne nemenovala. Vyjadrila ale solidaritu Youngovi a globálnej vedeckej a zdravotníckej komunite.

LACMA Art + Film Gala Čítajte viac Nebyť očkovania, umrela by som na covid, vyhlásila Billie Eilish

BBC pripomína, že sedemdesiatšes­ťročný Young a sedemdesiatosem­ročná Mitchellová sú dlhoročnými priateľmi, ktorých spája aj to, že obaja museli prekonať detskú obrnu v čase, keď proti nej ešte neexistovalo očkovanie.

Roganov podcast nazvaný The Joe Rogan Experience je najpopulárnejší podcast na Spotify. Každý mesiac si ho stiahne 200 miliónov ľudí. Päťdesiatpäťročný Američan v ňom v uvoľnenej atmosfére vedie niekoľkohodinové rozhovory so širokou škálou osobností, od podnikateľov a vedcov po hercov a športovcov.

2021 iHeartRadio Music Awards Čítajte viac Elton John sa nakazil covidom, preložil svoje koncerty v Texase

V poslednej dobe začal Rogan vystupovať negatívne proti covidovým vakcínam, vlani v apríli napríklad povedal, že mladí a zdraví ľudia by sa nemali nechať očkovať. V programe tiež propagoval prípravok pre zvieratá proti parazitom ivermektín pri liečbe covidu-19, napriek negatívnym stanoviskám regulačných úradov USA, EÚ i Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Spotify, ktorý je s asi 381 miliónmi používateľmi najväčšou hudobnou streamovacou platformou na svete, tvrdí, že proti dezinformáciám o pandémiu bojuje a že od jej začiatku odstránil vyše 20 000 epizód podcastov o téme.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Spotify #Neil Young #Joni Mitchell #koronavírus #Covid-19

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...