Do pása nahý spevák pobúril taliansku cirkev! Rúha sa falošným krstom, tvrdí biskup

Kritiku z cirkevných kruhov si vyslúžil taliansky spevák Achille Lauro, ktorý v utorok na otváracom večeri populárneho festivalu v San Reme na pódiu simuloval svoj krst.

03.02.2022 06:13
Italy San Remo Protest Foto: ,
Taliansky spevák Achille Lauro počas prezentácie skladby Domenica na hudobnom festivale v San Remo.
debata (3)

Bol pritom ale do pol tela nahý a za ním spieval zbor gospelových speváčok. Sanremský biskup odsúdil aj taliansku verejnoprávnu televíziu RAI, že vysielala podľa neho „zábery zosmiešňujúce symboly katolíckej viery“. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

Sanremský biskup Antonio Suetta uviedol, že spevákove slová a gestá urážajú nielen vieru, ale aj ľudskú dôstojnosť. Verejnoprávna televízia by podľa neho nemala vysielať také vystúpenia, ktoré zosmiešňujú posvätné symboly katolíckej viery. Riaditeľ stanice RAI Uno, Stefano Coletta, kritiku odmietol s tým, že každé umenie predpokladá slobodu prejavu.

Tridsaťjedenročný Lauro De Marinis, ktorý používa umelecké meno Achille Lauro, na sociálnej sieti, kde ho sleduje na 1,7 milióna užívateľov, napísal, že svoje vystúpenie venoval matke k narodeninám. „Matky sú božské bytosti,“ uviedol Lauro.

Lauro na otváracom večeri festivalu, ktorý potrvá do soboty, odprezentoval pieseň Domenica (Nedeľa) za sprievodu gospelového zboru černošiek, ktoré mali dlhé biele šaty so zlatými motívmi. S tým kontrastoval do pol tela nahý potetovaný spevák v čiernych kožených nohaviciach, ktorý na záver pokľakol, zaklonil hlavu, polial si tvár vodou z misky a zopol ruky ako pri modlitbe.

zväčšiť Spevák Achille Lauro (v strede) v sprievode... Foto: SITA/AP, Matteo Rasero
Italy San Remo Protest Spevák Achille Lauro (v strede) v sprievode Harlem Gospel Choir spieval skladbu Domenica na hudobnom festivale San Remo.

Festival v Sanreme (tiež San Remo), ktorý sa prvýkrát konal už v roku 1951, je každoročne veľmi populárnou akciou a talianska televízia ho vysiela v priamom prenose. Ide o súťaž, ktorej víťaz často reprezentuje Taliansko na medzinárodnej piesňovej súťaži Eurovízie. Minuloročný víťaz sanremského festivalu, skupina Maneskin, neskôr vyhral aj súťaž Eurovízie a tiež nechýbala počas vystúpenia na utorňajšom otvorení.

Netherlands Eurovision Song Contest Turquoise Carpet Čítajte viac Cyperská diva, ktorú má v zuboch cirkev, odhalená! Kto ešte zvádzal na štarte Eurovízie
3 debata chyba
Viac na túto tému: #festival #kritika #krst #biskup #San Remo

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...