Kate a William kráľovnej k výročiu oficiálne neblahoželali. Dôvod? Je ním Camilla

Uplynulé dni sa v Británii niesli v znamení osláv 70 rokov kráľovnej Alžbety II. na tróne.

09.02.2022 00:00
Britain Royals Foto: ,
Vojvodkyňa Kate a princ William.
debata

Britská kráľovná začala oslavy svojho platinového výročia na tróne v sobotu. Vo svojej rezidencii v Sandringhame prijala skupinu miestnych obyvateľov a rozkrojila tortu, oslavy výročia vyvrcholia na začiatku júna, kedy ich budú sprevádzať koncerty a pouličné akcie.

Britská kráľovná Alžbeta II. s diamantovým...
Britská kráľovná Alžbeta II.
+21Britská princezná Alžbeta, neskoršia kráľovná...

Výročie so sebou nieslo aj množstvo blahoželaní, ktorých sa panovníčka dočkala, aj prostredníctvom sociálnych sietí. Paradoxne, princ William a jeho manželka Kate na svojej oficiálnej stránke Kensington Royal žiadne blahoželanie nezverejnili. Na rozdiel od princa Charlesa a jeho manželky, ktorý zverejnili blahoprajný list na ich stránke Clarence House.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

Aký bol dôvod tohto mlčania? Podľa denníka Daily Mail za ich rozhodnutím stál veľký okamih vojvodkyne Camilly. Britská panovníčka totiž v sobotňajšom prejave pri príležitosti 70. výročia svojho panovania prekvapila veľkú časť verejnosti.

Britain Queen Platinum Jubilee Čítajte viac Osláv stačilo, Alžbeta II. sa vracia k povinnostiam. Lekári však varujú: Šetrite sa, veličenstvo!

Kráľovná si praje, aby sa po jej smrti manželke jej syna a následníka trónu princa Charlesa hovorilo kráľovná Camilla, a nie princezná. Doteraz panovali nejasnosti, ako Camillu v budúcnosti oslovovať. Jedným z dôvodov bolo, že pred sobášom s Charlesom bola už raz vydatá.

Video

Práve táto udalosť mohla stáť za tým, že William a Kate zostali v úzadí, aby ničím nezatienili veľký okamih vojvodkyne Camilly. Dvojica zdieľala toto zásadné vyhlásenie kráľovnej len prostredníctvom Twitteru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #kráľovná Alžbeta II.

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...