Dánska kráľovná sa nakazila covidom. Cíti sa dobre, zrušila však dovolenku v Nórsku

Dánska kráľovná Margaréta II. mala v utorok večer pozitívny test na COVID-19. V stredu to prostredníctvom tlačovej správy oznámila jej kancelária.

10.02.2022 00:00
Dánsko kráľovná Margaréta Foto: ,
Dánska kráľovná Margaréta II. a korunný princ Frederik počas prehliadky kočom zapriahnutým starokladrubskými belkami v Kodani v roku 2015.
debata

Plne zaočkovaná 81-ročná kráľovná má podľa vyhlásenia len mierne príznaky ochorenia COVID-19. Pre nákazu však musela zrušiť plánovanú dovolenku v Nórsku. V súčasnosti sa nachádza na zámku Amalienborg v Kodani, ktorý je oficiálnym zimným sídlom dánskej kráľovskej rodiny.

Margaréta II. je zaočkovaná tromi dávkami vakcíny. Prvýkrát si dala očkovaciu látku aplikovať už 1. januára 2021. Vlani v novembri médiám povedala, že dostala tretiu posilňujúcu dávku.

Brtiská kráľovná Alžbeta II. si prezerá...
Kráľovná Alžbeta II. si prezerá memorabílie,...
+6Kráľovná Alžbeta II. odchádza zo Sandringham...

Denník The Local pripomenul, že kráľovná nie je prvým členom dánskej kráľovskej rodiny, ktorá mala pozitívny test na COVID-19. Nakazila sa už aj korunná princezná Mária a jej syn (kráľovnej vnuk) princ Christian.

Margaréta II. v januári oslávila 50. výročie svojho nástupu na trón. Panovníčka, narodená 16. apríla 1940, sa stala hlavou tohto najstaršieho európskeho kráľovstva 14. januára 1972 ako 31-ročná. Margaréta II. je druhým najdlhšie panujúcim monarchom v dejinách Dánska a prvou ženou, ktorá v krajine na Jutskom polostrove zastáva pozíciu vládnucej kráľovnej.

Britain Queen Platinum Jubilee Čítajte viac Alžbeta II. pri jubilejnom prejave šokovala časť verejnosti! Camilla bude kráľovná
debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #kráľovná Margaréta II. #Covid-19

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...