Slovenské krásky sa vyzliekli - nahotou chcú postaviť útulok

Blížiaci sa koniec roka sa často nesie v znamení charitatívnych kalendárov. Jeden z nich vznikol nedávno aj na podporu opustených psov. Pre združenie Pes v núdzi a po boku psov z útulku sa vyzliekli najkrajšie slovenské modelky.

25.11.2008 14:16
Eva Cvopová - kalendár OZ Pes v núdzi Foto:
Slovenská topmodelka Eva Cvopová pózovala pre kalendár OZ Pes v núdzi. Výťažok z predaja bude určený na dostavbu útulku v Budči pri Zvolene.
debata

„Myšlienka vytvoriť kalendár vznikla už dávnejše, keďže občianske združenie Pes v núdzi potrebuje získať čo najviac financií na dostavbu útulku v obci Budča pri Zvolene,“ prezradila nám Kristína Mojžišová z občianskeho združenia. Nápad vznikol v hlave predsedníčky združenia Dominiky Homolovej. „Kedže pracujem v oblasti modellingu už niekoľko rokov a mnohé modelky z kalendára sú aj moje kamarátky, nebolo také ťažké ich prehovoriť, radi podporili túto dobrú vec,“ prezradila pre Pravda.sk Homolová.

Jej slová presvedčili napríklad topmodelku Evu Cvopovú, známu z niekoľkých reklamných kampaní vytvorených pre Slovensko i zahraničie. Svoju krásu neváhala zveriť do rúk fotografa Jakuba Klima ani Bratislavčanka Simona Pomšárová (na obr. dole), modelka a finalistka súťaže Miss Slovensko 2008 či Lucia Senášiová – Miss Universe Slovenskej republiky. Na ďalších obrázkoch budú môcť majitelia kalendára obdivovať Ivicu Slávikovú, Zuzanu Mačasovú alebo víťazku Elite Model Look 2005 Alexandru Gachulincovú.

Modelka Simona Pomšárová. Foto: Jakub Klimo
Simona Pomšárová - kalendár OZ Pes v núdzi Modelka Simona Pomšárová.

Hoci všetky dievčatá sa pred objektívom vyzliekli donaha, zábery sú vytvorené veľmi decentne. Homolová tiež vysvetľuje, prečo sa tvorivý tím rozhodol staviť na obnažené dievčatá. „Nahota je človeku prirodzená, tak ako sú prirodzení aj sami psi. Chceli sme v prvom rade poukázať na bezbrannosť nemých a úbohých tvorov, ktorým množstvo ľudí kruto ubližuje. Informovanosť o týraní, ubližovaní a neľudskom zaobchádzaní so zvieratami je na Slovensku ešte stále veľmi malá.“

Kalendár s dvanástimi krásnymi Slovenkami oficiálne pokrstia v nedeľu 30. novembra v rámci slávnostného krstu premiéry hudobnej stanice Musiq1 a krstnou mamou sa stane dcéra speváka Micka Jaggera – modelka, dídžejka a „celebrita z povolania“ Jade Jagger. Od nasledujúceho dňa bude možné zakúpiť si publikáciu prostredníctvom internetovej stránky OZ Pes v núdzi. Kompletný výťažok bude použitý na vybudovanie spomenutého útulku v Budči.

Slovenská topmodelka Eva Cvopová pózovala pre...
Modelka a finalistka Miss Slovensko 2008 Simona...
Jednou z modeliek v kalendári občianskeho...
debata chyba

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...