Princ Harry chce kráčať v šľapajach mamy Diany! Podarí sa mu poraziť vírus HIV?

Britský princ Harry vo štvrtok uviedol, že cíti povinnosť pokúsiť sa dokončiť prácu svojej zosnulej matky, princeznej Diany, ohľadom boja proti vírusu HIV a stigmatizácii choroby AIDS. Princ tiež vyzval, aby sa ľudia nechali testovať na toto ochorenie. Informovala o tom agentúra Reuters.

11.02.2022 12:44
"Vax Live: The Concert to Reunite the World" Foto: ,
Princ Harry na archívnom zábere.
debata

Diana si v roku 1987 v londýnskej nemocnici potriasla rukou s pacientmi s AIDS. Slávne gesto sa považuje za míľnik v boji proti stigmatizácii ľudí s touto chorobou. Na kampani proti AIDS sa neskôr podieľal aj sám Harry.

„Práca mojej matky nebola dokončená,“ povedal bývalému kapitánovi waleskej ragbyovej reprezentácie Garethovi Thomasovi, ktorý v roku 2019 oznámil, že je HIV pozitívny.

Princ William (vľavo) a princ Harry si...
Dvojica bratov, princ Harry (vpravo) a princ...
+4Dvojica bratov, princ Harry (vľavo) a princ...

„Cítim povinnosť pokúsiť sa v tom pokračovať, ako to len bude možné. Viete, nikdy ju nebudem môcť zastúpiť, najmä v tejto konkrétnej oblasti (…), kvôli tomu, čo robila, za čím stála a ako hlasno sa k tejto problematike vyjadrovala,“ povedal Harry.

657642934 Čítajte viac Toto je nová kráľovná Alžbeta z Koruny! A videli ste Dianu? Ožila v šatách pomsty

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odhaduje, že na konci roku 2020 žilo s vírusom HIV približne 38 miliónov ľudí a že si ochorenie sprevádzajúce chorobu AIDS od jej prvého výskytu v 80. rokoch vyžiadalo viac ako 36 miliónov životov.

Popredné charitatívne organizácie zaoberajúce sa problematikou vírusu HIV a choroby AIDS dúfajú, že širšie testovanie by mohlo viesť k odstráneniu nových prípadov HIV v Anglicku do roku 2030.

Britain Royals Čítajte viac Vojvodkyňa Kate obrala Harryho o jeho srdcovku! Nikomu to nevadilo, všetci sa bavili

Harry uviedol, že keď v roku 2016 podstúpil test na HIV, vyvolalo to u jednej charitatívnej organizácie 500-percentný nárast počtu žiadaniek o testy. Upozornil však, že počas pandémie covidu-19 klesol počet testov na HIV asi o 30 percent.

Video
VIDEO: Takto kráľovná Alžbeta II. oslávila 70. výročie na tróne Zdroj: Profimedia
debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #princ Harry #prevencia #testovanie #HIV #AIDS #princezná Diana

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...