Do aukcie putujú umelecké skvosty milionárov, ktorí sa rozvádzajú! Na stenách im visel Picasso aj Warhol

Vzácne diela výtvarníkov ako Pablo Picasso, Mark Rothko alebo Andy Warhol sa budú v máji dražiť v sieni Sotheby's, pretože ich majitelia sa počas rozvodu neboli schopní dohodnúť na majetkovom vyrovnaní.

22.02.2022 00:00
Harry a Linda Macklowe Foto:
Harry a Linda Macklowe na archívnej snímke v roku 2014.
debata

Predaj jednej z najvýznamnejších zbierok moderného a súčasného umenia manželov Harryho Macklowea a Lindy Burgovej nariadil súd, napísala agentúra AP.

Realitný magnát a čestná členka správnej rady Metropolitného múzea umenia v New Yorku spoločne vyše 40 rokov budovali umeleckú zbierku. V roku 2016 sa však rozišli. Mnohé zo vzácnych obrazov mali vo svojom byte na newyorskom Manhattane.

zväčšiť Vzácne diela výtvarníkov ako Pablo Picasso,... Foto: SITA/AP, Stefan Rousseau
Britain Modern Art Auction Vzácne diela výtvarníkov ako Pablo Picasso, Mark Rothko alebo Andy Warhol sa budú v máji dražiť v sieni Sotheby's, pretože ich majitelia sa počas rozvodu neboli schopní dohodnúť na majetkovom vyrovnaní.

Aukčná sieň Sotheby's v New Yorku bude dražiť diela, ktorých celková cena sa odhaduje na stovky miliónov dolárov. Prvá časť zbierky sa predala vlani v novembri za viac ako 676 miliónov dolárov. Táto aukcia sa zaradila medzi najvýnosnejšie v dejinách.

Všetky dražené diela budú od utorka vidieť v Londýne a v galérii aukčnej siene zostanú až do 2. mája. Potom sa vydajú na turné do Taipei, Hongkongu a Šanghaja a nakoniec do New Yorku, kde sa budú 16. mája dražiť.

Ak ste zamilovaný až po uši a nespravíte si dobrú predmanželskú zmluvu, tak pri rozvode môžete prísť o veľa peňazí. Pozrite si rebríček najdrahších rozvodov v histórii.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Andy Warhol

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....