Tina Turner prehrala spor o vlastnú podobizeň! Súd tvrdí, prednosť má...

Speváčka Tina Turner vo štvrtok prehrala v Nemecku súdny spor o používanie svojej podobizne na plagátoch nemeckej spoločnosti. Informovala o tom agentúra DPA.

25.02.2022 11:36
Tina Turner Foto:
Rok 2019: Speváčka Tina Turner.
debata

Spolkový súdny dvor v meste Karlsruhe potvrdil skoršie rozhodnutie nižšieho súdu v Kolíne nad Rýnom. Vo štvrtkovom verdikte tohto najvyššieho nemeckého súdu sa zdôrazňuje, že sloboda umeleckého prejavu je nadradená právu na ochranu mena a podobizne.

Osemdesiatdvaročná Turner podnikla právne kroky proti bavorskej spoločnosti Cofo Entertainment, ktorá propaguje spomienkové predstavenie s názvom „Simply the Best – the Tina Turner story“. V tejto šou stvárňuje speváčku herečka Dorothea „Coco“ Fletcher.

Právnici speváčky tvrdia, že Fletcher sa na plagátoch na Tinu Turnerovú až príliš podobá. Môže to preto vzbudzovať dojem, že Tina Turner túto šou podporuje alebo že ide o jej vlastné predstavenie.

Speváčka Tina Turner na archívnom zábere. Čítajte viac Tina Turner kúpila vo Švajčiarsku nehnuteľnosť za 67 miliónov eur! Poškuľoval po nej aj Federer

V roku 2020 okresný súd v Kolíne nad Rýnom prijal speváčkine argumenty, avšak odvolací súd ich zamietol. Prípad bol následne predložený Spolkovému súdnemu dvoru, ktorý je najvyššou nemeckou súdnou inštanciou v oblasti súkromného a trestného práva.

Speváčkina právnička povedala, že Turner by rada sama rozhodovala o tom, kedy a ako sa jej meno a podobizeň využívajú na komerčné účely. Turnerovej podľa nej prekáža najmä to, že ju bavorská spoločnosť v súvislosti s predstavením vôbec neoslovila, hoci celá šou je pripomienkou jej dlhoročnej umeleckej kariéry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tina Turner #prehra #súdny spor #sloboda prejavu

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....