Herec Depardieu, ktorý má blízko k Putinovi, žiada zastavenie bojov

Francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý má blízko k ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi, v utorok vyzval na zastavenie bojov na Ukrajine a na začatie dialógu. Herec to oznámil agentúre AFP.

01.03.2022 12:58
Herec Gerard Depardieu. Foto: ,
Herec Gerard Depardieu.
debata (8)

„Rusko a Ukrajina boli vždy bratskými krajinami. Som proti tejto bratovražednej vojne. Hovorím: ‚Zastavte bojovanie a vyjednávajte‘,“ vyhlásil herec.

Výzva prichádza v čase, keď ruská armáda pokračuje šiestym dňom v bojoch v snahe prevziať kontrolu nad metropolou Kyjevom a Charkovom, druhým najväčším ukrajinským mestom neďaleko ruských hraníc. Ukrajinskí predstavitelia uviedli, že ruské útoky na obe mestá pokračovali aj v noci z pondelka na utorok.

Sean Penn Čítajte viac Sean Penn nakrúca na Ukrajine dokument o invázii: Má väčšiu odvahu ako západní politici

Filmová ikona, ktorá má francúzske aj ruské občianstvo, sa pre AFP vyjadrila telefonicky. Depardieu získal ruský pas v januári 2013, pretože nesúhlasil s rozhodnutím bývalého francúzskeho prezidenta Françoisa Hollandea uvaliť 75-percentnú daň na osoby s najvyššími príjmami.

„Myslím, že je normálne platiť, ale nie blbcom, ktorí si myslia, že robia dobro,“ povedal v roku 2014 týždenníku Le Point. Depardieu odvtedy opakovane vychvaľoval svoju novú vlasť, ruskú „demokraciu“ i Putina, ktorého prirovnal k pápežovi Jánovi Pavlovi II.

Video
VIDEO: Rozhovor so Zuzanou Juranekovou z OZ IPčko o dôležitých krokoch pri komunikácii o vojne s najmenšími, tínedžermi, ale aj o tom, ako by sme aktuálnu situáciu mali zvládnuť my sami.
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Gérard Depardieu #zastavenie #vojna na Ukrajine

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...