Je jasné, na čej strane stoja! Kate a William v ukrajinskom centre, pomohli aj dobrovoľníkom

Na hrudi pripnutý odznak v modro-žltej farbe ukrajinskej vlajky, s vážnymi tvárami a dokonca ochotní priložiť ruku k dielu a pomôcť s humanitárnou pomocou - tak sa v stredu objavil slávny kráľovský pár v Londýne.

10.03.2022 06:15
Princ William, vojvodkyňa Kate z Cambridge Foto: ,
Princ William a vojvodkyňa Kate z Cambridge počas rozhovoru s dobrovoľníkmi v Ukrajinskom kultúrnom centre v Londýne.
debata (4)

Princ William a jeho manželka, vojvodkyňa Kate navštívili počas neskorého popoludnia Ukrajinské kultúrne centrum, ktoré sa premenilo na jedno zo stanovísk pre zhromažďovanie a distribúciu pomoci utečencom, ale aj obyvateľom napadnutej Ukrajiny. Trojnásobná mama a jej manžel, následník britského trónu, sa zhovárali s viacerými dobrovoľníkmi, ktorí sa zapojili do organizovania humanitárnej pomoci.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge počas návštevy...
Princ William a vojvodkyňa Kate z Cambridge...
+2Princ William a jeho manželka vojvodkyňa Kate z...

Sami dostali ponuku zapojiť sa do balenia a rozdeľovania jednotlivých zásielok, Kate podľa informácií médií priniesla vlastnoručne robené domáce koláče – tie však nesmerovali na Ukrajinu, ale mali byť určené práve dobrovoľníkom, ktorých prácu kráľovská dvojica podporila.

zväčšiť Princ William a jeho manželka vojvodkyňa Kate z... Foto: SITA/AP, Ian Vogler
Princ William, vojvodkyňa Kate z Cambridge Princ William a jeho manželka vojvodkyňa Kate z Cambridge na návšteve Ukrajinského kultúrneho centra v Londýne. Stretli sa tu s dobrovoľníkmi, ktorí pomáhajú Ukrajine.

Hoci členovia britskej kráľovskej rodiny sa zvyčajne snažia zostať apolitickí, v prípade aktuálne prebiehajúceho vojnového konfliktu – invázie Ruska na území zvrchovanej Ukrajiny vyjadrili už viacerí členovia svoj postoj jasne. Napríklad Williamov otec, princ Charles, označil ruskú inváziu za „brutálnu agresiu“.

Alžbeta II. Čítajte viac Jasný postoj?! Kráľovná Alžbeta II. poskytla utečencom z Ukrajiny štedrý dar

Hlava britskej monarchie, kráľovná Alžbeta II., sa verejne k udalostiam nevyjadrila. Podľa zástupcov charitatívnych organizácií v Británii, ktorí organizujú aj pomoc pre Ukrajinu, však údajne v menej kráľovnej prišiel „štedrý finančný dar“ na pomoc vojnovým utečencom a ľuďom, ktorí trpia vojnovým konfliktom.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #vojvodkyňa Kate #princ William #humanitárna pomoc #Ukrajina #vojna na Ukrajine #mall.tv

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...