Princ William má opäť v zuboch BBC: Svoju mamu po boku odporného monštra nechce vidieť

BBC pripravuje film s názvom The Reckoning, ktorý bude mapovať život Jimmyho Savileho, sexuálneho násilníka. Objaviť v ňom sa má aj postava Diany.

12.03.2022 14:00
Princ William Foto: ,
Princ William.
debata

Princovi Williamovi opäť leží v žalúdku televízia BBC. Tá totiž pripravuje film s názvom The Reckoning, ktorý bude mapovať život Jimmyho Savileho, niekdajšej televíznej hviezdy BBC, ktorý, ako vyšlo najavo, bol sexuálnym násilníkom, ktorý zneužil desiatky ľudí.

Jimmy Savile Čítajte viac Televízna hviezda BBC bola sexuálnym násilníkom

Televízna hviezda 70. a 80. rokov podľa zistení polície využíval svoje spoločenské postavenie a v priebehu 50 rokov svojho života zneužil viac ako 200 ľudí vrátane osemročného chlapca. Sexuálne útoky podnikal aj v nemocniciach vrátane známeho detského zariadenia v Londýne či hospicoch. Savile zomrel v roku 2011 vo veku 84 rokov bez toho, aby ho postavili pred súd, čo rodiny obetí pobúrilo.

Vo filme televízie BBC sa objaví aj postava princeznej Diany, ktorú stvárni herečka Kate Tickle. Scenáristi do filmu vsunuli scénu, kedy sa princezná Diana stretla so Savilem v roku 1983 v nemocnici Stoke Mandeville, pri otvorení Národného centra pre poranenia chrbtice.

LA Premiere of "Spencer" Čítajte viac Princezná Diana nás stále ovplyvňuje. Mňa viedla láska, hovorí Kristen Stewart

Ako informuje The Sun, princ William je týmto krokom televízie pobúrený, nerád by videl postavu Diany po boku sexuálneho predátora Savileho. „Princ William by bol najradšej, keby svoju matku po boku tohto odporného monštra vôbec nevidel,“ cituje princa zdroj z jeho okolia. Takisto ho znepokojuje, že sa to opäť deje pod taktovkou televízie BBC, ktorá sa ukázala byť v súvislosti s princeznou Dianou kontroverzná.

V roku 2021 princovia William a Harry odsúdili televíziu a novinára Martina Bashira za rozhovor s ich matkou princeznou Dianou v relácii Panorama. Ukázalo sa, že si Bashir zariadil stretnutie s princeznou „podvodným spôsobom“.

Hlavnú rolu v pripravovanej snímke The Reckoning, ktorá sa má k divákom dostať koncom roka, stvárni Steve Coogan.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge počas návštevy...
Princ William a vojvodkyňa Kate z Cambridge...
+2Princ William a jeho manželka vojvodkyňa Kate z...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...