Prečo sa Kate a William neobjavili na cenách BAFTA? Dôvod je veľmi osobný, týka sa princa

Počas víkendu sa V Londýne konal už ich 75. ročník udeľovania cien BAFTA, ktorý bol nabitý hviezdami z domáceho prostredia, ale aj z Hollywoodu.

16.03.2022 13:00
Britain Commonwealth Day Foto: ,
Kate a William vo Westminsterskom opátstve počas osláv "Commonwealth Day".
debata

Po minulé roky vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge poctili svojou účasťou galavečer, tento rok sa tak však nestalo. Ako píše „Mail on Sunday“, zrušenie účasti kráľovského páru na spomínaných cenách bolo nepríjemným sklamaním pre organizátorov, keďže práve sledovaný pár priťahoval na podujatie enormnú pozornosť.

Lady Gaga Čítajte viac Móda BAFTA: Gaga v 50 metroch zamatu, Emma Watson odvážna a Salma? Slávny výstrih nechýba

Ako uviedol britský „Daily Mail“, predpokladalo sa, že následník trónu sa rozhodol nezúčastniť tejto gala akcie vzhľadom na situáciu na Ukrajine. Následne však prišiel denník aj s ďalším možným dôvodom ich neúčasti. Princ William má totiž poriadne naštrbené vzťahy s televíziou BBC, ktorá prenos vo Veľkej Británii vysielala.

Herečka Salma Hayek zvolila na slávnostný večer...
Herečka Haley Bennett v kreácii Valentino Haute...
+22Herečka a speváčka Clara Amfo v kreácii...

Televízia nedávno odvysielala dokumentárny seriál „The Princes And The Press“, ktorý vyvolal značnú nevôľu u členov kráľovskej rodiny. Ďalším kameňom sváru medzi princom a BBC je aj pripravovaný film s názvom The Reckoning, ktorý bude mapovať život Jimmyho Savileho, sexuálneho násilníka. Objaviť v ňom sa má aj postava Diany, ktorú stvárni herečka Kate Tickle. Scenáristi do filmu vsunuli scénu, kedy sa princezná Diana stretla so Savilem v roku 1983 v nemocnici Stoke Mandeville, pri otvorení Národného centra pre poranenia chrbtice.

Kate a William vo  Westminsterskom opátstve...
Kate a William vo  Westminsterskom opátstve...
+2Kate a William vo  Westminsterskom opátstve...

Televízna hviezda 70. a 80., Jimmy Savile, podľa zistení polície využíval svoje spoločenské postavenie a v priebehu 50 rokov svojho života zneužil viac ako 200 ľudí vrátane osemročného chlapca. Sexuálne útoky podnikal aj v nemocniciach vrátane známeho detského zariadenia v Londýne či hospicoch. Savile zomrel v roku 2011 vo veku 84 rokov bez toho, aby ho postavili pred súd, čo rodiny obetí pobúrilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...