Široké úsmevy, oslnivé šaty, ale... Jamajčania požadovali od Williama a Kate ospravedlnenie

Z Belize zamierili princ William a jeho manželka Kate na Jamajku.

23.03.2022 08:10
kate Foto:
Princ William a jeho manželka Kate prileteli na Jamajku.
debata (6)

Pri vystupovaní z lietadla na tamojšom letisku nemohla vojvodkyňa vyzerať oslnivejšie. A to doslova! Obliekla si šaty výraznej žltej farby, ktorá korešpondovala so žltou farbou na vlajke Jamajky. Išlo o krásny model značky Roksanda, ktorý skombinovala s lodičkami Aquazzura v odtieni bielej so zlatým zdobením.

Princ William a jeho manželka Kate prileteli na...
Princ William a jeho manželka Kate prileteli na...
+1Demonštranti v jamajskom hlavnom meste Kingston...

A hoci dvojica pri príchode na letisko nešetrila úsmevmi, ich návšteve predchádzali protesty v uliciach. Demonštranti v jamajskom hlavnom meste Kingston v utorok pred návštevou britského princa Williama a jeho manželky Kate žiadali, aby sa britská monarchia ospravedlnila za svoju rolu v obchodovaní s otrokmi.

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea (William a Kate) pricestovali do Kingstonu na trojdňovú návštevu Jamajky. Táto návšteva je súčasťou ich dlhšej cesty v oblasti Karibiku pri príležitosti 70. výročia korunovácie britskej kráľovnej Alžbety II.

zväčšiť Demonštranti v jamajskom hlavnom meste Kingston... Foto: SITA/AP, Collin Reid
Caribbean Britain Royal Visit Demonštranti v jamajskom hlavnom meste Kingston v utorok pred návštevou britského princa Williama a jeho manželky Kate žiadali, aby sa britská monarchia ospravedlnila za svoju rolu v obchodovaní s otrokmi.

Ľudia zhromaždení pred budovou sídla britskej diplomatickej misie v Kingstone však pred príchodom páru žiadali, aby monarchia zaplatila odškodné a ospravedlnila sa za svoju účasť na obchodovaní z otrokmi, prostredníctvom ktorého boli na Jamajku privezené státisíce Afričanov.

672069098 Čítajte viac Vojvodkyňa Kate ako kráska z Karibiku! Jej letné šaty budete chcieť, náušnice neprehliadnete

Jeden z protestujúcich pre AFP uviedol, že príchod člena kráľovskej rodiny, ktorý prichádza „bez znepokojenia, bez ľútosti vo svojom svojom srdci“ je urážka jeho predkov.

William a Kate na začiatku svojej cesty po Karibiku zrušili návštevu jednej dediny v Belize. Údajne tak urobili v reakcii na sťažnosti príslušníkov komunity pôvodných obyvateľov, píše AFP.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #princ William #jamajka

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...