Takto kráľovnú Alžbetu II. často nevidieť! Zosadol na ňu smútok, bojovala so slzami

Britská kráľovná Alžbeta II. a ostatní členovia kráľovskej rodiny prišli v utorok krátko pred poludním miestneho času do Westminsterského opátstva v Londýne, aby sa zúčastnili na ďakovnej bohoslužbe za princa Philipa.

30.03.2022 10:00
Britain Prince Philip Memorial Foto: ,
Alžbeta II. sa zúčastnila na ďakovnej bohoslužbe za princa Philipa.
debata

Panovníčkina účasť na bohoslužbe nebola do poslednej chvíle potvrdená, keďže v poslednom období čelila zdravotným problémom. Napokon si uctiť svojho manžela ale prišla. Námahu, ktorú musela vynaložiť 95-ročná kráľovná, ktorá opatrne stála s paličkou pri všetkých chválospevoch a modlitbách, bolo na jej tvári vidieť. V istých okamihoch, ako píše britský portál mirror.co.uk, vyzerala veľmi vyčerpane a zničene, v očiach sa jej dokonca zaligotali slzy, s ktorými musela v chráme bojovať.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HELLO! Magazine (@hellomag)

Kráľovná už dlhšie zápasí s vážnymi problémami s pohyblivosťou, ale vynaložila každú štipku svojej energie a vôle, aby sa definitívne rozlúčila s princom Philipom, ktorý po jej boku stál 73 rokov.

Vojvodkyňa kate a princezná Charlotte...
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná...
+6Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú...

Na ďakovnú bohoslužbu bolo pozvaných približne 1800 členov kráľovskej rodiny a hostí. Pozvanie prijalo aj monacké knieža Albert, dánska kráľovná Margaréta, nórsky kráľ Harald s manželkou Sonjou a španielsky kráľ Filip s manželkou Letiziou. Medzi zúčastnenými bolo aj 500 zástupcov charitatívnych organizácií. Princ Harry s manželkou Meghan na bohoslužbu neprišli, hoci médiá už pred niekoľkými týždňami špekulovali, že práve táto udalosť ich môže priviesť do Londýna.

Pozrite si rebríček TOP 5 kuriozít z kráľovských svadieb

Obsah vznikol v spolupráci Pravdy s MALL.TV

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta II.

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...