Bol princ Harry jej obľúbencom? Tu je dôvod, prečo mladší z bratov zdedil po prababičke viac peňazí

Mala kráľovná matka (Alžbeta, mama kráľovnej Alžbety II.) obľúbeného pravnuka? Britské médiá v minulosti riešili túto možnosť. Dôvodom bol fakt, že princ Harry zdedil po jej smrti väčšiu sumu ako jeho starší brat.

01.04.2022 00:00
william, harry Foto:
Princ William a princ Harry na archívnej snímke, v strede vojvodkyňa Kate.
debata (1)

V stredu, 30. marca 2022, uplynulo 20 rokov od úmrtia kráľovnej matky, (matky kráľovnej Alžbety II.), ktorá zomrela vo veku 101 rokov vo Windsore v roku 2002. Kráľovná matka mala obzvlášť dobrý vzťah so svojimi vnúčatami a pravnúčatami a dlho pred smrťou zvažovala, ako sa jej dedičstvo rozdelí. Princ Harry (37) zdedil po jej smrti viac ako jeho brat William (39). Prečo?

Napriek špekuláciám nešlo o to, že by jedného pravnuka uprednostňovala pred druhým. Podľa britských médií neexistuje žiadny emocionálny dôvod, prečo sa zverenecký fond, v ktorom bolo 14 miliónov libier, nerozdelil spravodlivo medzi oboch bratov, ale vyššia suma putovala Harrymu.

Rozhodnutie padlo na základe pravidiel v rámci kráľovskej rodiny. William bude ako starší brat finančne profitovať z nástupu svojho otca Charlesa na trón. Znamená to, že keď sa princ Charles stane kráľom, princ William prevezme otcov titul "princ z Walesu“ a získa vojvodstvo Cornwall. Tento súkromný majetok financuje verejné, charitatívne a súkromné ​​aktivity následníka trónu.

Vojvodkyňa kate a princezná Charlotte...
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná...
+6Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú...

Princ Harry však po nástupe princa Charlesa na trón z toho nedostane nič a tak sa kráľovná matka spravodlivo rozhodla vyrovnať túto nerovnováhu vyšším dedičstvom pre mladšieho brata.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...