Jana Kirschner: Som ojedinelý jav - jedna skladba a hneď OTO

Veľkolepý návrat na výslnie - aj tak sa dá nazvať cena v ankete OTO 2008 pre speváčku Janu Kirschner. Z veľkej časti patrí vďaka aj jej hitu k filmu Pokoj v duši.

12.03.2009 04:56
Jana Kirschner Foto:
Očarujúca speváčka roka Jana Kirschner.
debata

„Je to neuveriteľné. Musím povedať, že som asi ojedinelý jav. Po jednej pesničke získať od ľudí toľko hlasov a stať sa speváčkou roka,“ zauvažovala niekoľkonásobná slávica, ktorej sa však ocenenia v anketách popularity posledné roky vyhýbali. „Myslím, že od poslednej ceny uplynuli tak štyri roky,“ uviedla Jana Kirschner a podotkla, že na minuloročných cenách Slávik nebola ani nominovaná.

Teraz je však všetko inak. Pesnička k filmu Pokoj v duši, ktorá sa stala megahitom, obrátila pozornosť slovenských poslucháčov späť ku Kirschnerovej. No tak, ako tejto skladbe vďačí sympatická umelkyňa za sošku OTO, tvorcovia filmu Pokoj v duši môžu zase byť vďační za vysoký počet divákov. „Áno, počula som, že film mal veľký úspech, to ma teší,“ skonštatovala Jana. A čo perecntá z tržby? Nenárokuje si na ne, keď už je snímka v réžii Vlada Balca taká populárna?

„Ja som úplný blbec, na to som nepomyslela,“ so smiechom vyhŕkla speváčka. „Ale musím povedať, že s tvorcami filmu máme veľmi dobré vzťahy a som vďačná za to, čo mám a za príležitosť, ktorú som dostala,“ doplnila Kirschner, ktorá už skúša a nahráva prvé skladby na nový slovenský album. „Objaviť by sa mal na jeseň,“ prezradila.

Riaditeľ televízie Markíza Václav Mika prišiel...
Scenárista Andy Kraus s manželkou nechýbal...
+47Moderátorka televízie Markíza Martina...
debata chyba

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...