Móda OTO 2008: Uchvátila Mórová s Ďurianovou, Barkolovej to nevyšlo

Nielen nedávnemu udeľovaniu Oscarov dominovali známe dámy v svetlých tónoch. Na galavečere OTO hrala biela a smotanová prím. A niektoré celebrity by pokojne mohli vyraziť aj do Hollywoodu.

12.03.2009 15:40
Marianna Ďurianová (vľavo) a Diana Mórová Foto:
Marianna Ďurianová (vľavo) a Diana Mórová patrili k najkrajším dámam večera.
debata

Azda tou najkrajšou sa v stredajší večer stala ocenená herečka Diana Mórová. Prekvapením tiež je, že jej smotanová róba na jedno plece s aplikáciami z čipky pochádzala od pomerne neznámej návrhárky Andrei Paldan. Ryšavá hviezda Paneláku predviedla k šatám aj unikátne šperky.

Herečka Diana Mórová. Foto: Zdeno Gáfrik
Diana Mórová Herečka Diana Mórová.

„Boli vyrobené špeciálne k mojej róbe a sú naozaj drahé. Je pre mňa česť, že som si ich mohla dnes večer dať. Predávať sa začnú až o dva mesiace v novom klenotníctve,“ prezradila pre Pravda.sk Mórová.

Hneď v úvode večera si zapózovala aj s moderátorkou Mariannou Ďurianovou a mnohí hostia si medzi sebou šepkali, že ide o dve najkrajšie dámy večera. Tvár z televízie Markíza si obliekla model od Jany Pištejovej. Skvelé riasenie látky, decentný, ale elegantný účes – kombinácia na jednotku. Model doplnila moderátorka zlatou kabelkou s detailom mašličky. Možno si mohla odpusiť štrasovú brošňu na pleci.

Herečka Táňa Pauhofová. Foto: Ivan Majerský
Táňa Pauhofová Herečka Táňa Pauhofová.

V armáde „svetlých“ farieb sa tento rok ocitla aj moderátorka Alena Heribanová či ocenená moderátorka Adela Banášová. Jej model, zdobený pri spodnom leme veľkými maľovanými kvetinami, neurazil, ale ani neuchvátil. Predĺžené vlasy mohla radšej nahradiť pôvodná kratšia hriva moderátorky.

Hlasujte o najlepšie oblečenú dámu večera OTO 2008

„Biela je moja obľúbená. Posledné mesiace ju vyhľadávam,“ priznala sa Zora Czoborová, ktorá v stredajší večer predviedla zaujímavý doplnok – bolero z labutieho peria. „Je to najnovšia vychytávka z Londýna,“ chválila sa známa fitneska. Pravda to síce až tak nebude, modely z peria sú v kurze už nejaký ten týždeň – ale isté je, že Zora pozornosť upútala. A vďaka záujmu novinárov „odlietala“ z párty v neskorých nočných hodinách. 

Herečky Gabriela Škrabáková (vľavo) a Zuzana... Foto: Ivan Majerský
Gabriela Škrabáková-Kreutzová a Zuzana Tlučková Herečky Gabriela Škrabáková (vľavo) a Zuzana Tlučková.

Tam, kde býva biela, nemôže chýbať ani jej protiklad – čierna farba. Aj tej sa našlo v priestoroch after-párty po cenách OTO požehnane. Herečka Zdena Studenková svojimi šatami z čierneho hodvábu a čipky nič nepokazila. Vyzerala elegantne a šaty ladili aj s jej postavou a vekom.

Hovorkyňa vlády Silvia Glendová si vybrala róbu v obľúbenom strihu a´la morská panna. Na vlastnej koži si tak vyskúšala, že pohybovať sa v podobnom modeli nie je hračka. Ak by ju náhodou stíhali nejakí opoziční radikáli, určite by im neutiekla.

Na pohodlnejšiu verziu „malých čiernych“ stavila herečka Slávka Halčáková a speváčka Tina. Výber šiat poňali ležérne a starosti s róbami si nerobili. Obe však vyzerali šik a trendy. Ocenená Zlatica Puškárová to vyriešila šalamúnsky. Jej róbu tvoril spodný kratší diel, na ktorom sa nachádzala čipkovaná časť siahajúca až po zem. Šaty od Jany Pištejovej pôsobili pekne a líčenie v kombinácii s nimi vyznievalo až dramaticky, moderátorka však zanedbala účes.

Hovorkyňa vlády Silvia Glendová. Foto: Ivan Majerský
Silvia Glendová Hovorkyňa vlády Silvia Glendová.

Keď príde na kombinovanie ležérnych trendov a luxusnej, no nie za každú cenu opulentnej módy, slovenské prominentky sa majú čo učiť od Jany Kirschner. Ocenená speváčka roka si na galavečer obliekla sive šaty značky Marni so zaujímavým origami detailom v živôtiku, doplnila ich červenými sandálami a kabelkou značky Prada. „Je z výpredaja, keďže je kríza,“ priznala so smiechom.

Galéria z galavečera OTO 2008 – kliknite

Na minimalizmus stavila v stredajší večer herečka Zuzana Fialová. Čierno-biela kombinácia sukne s jemnou vlečkou a bielej košele prepásanej pásom s metalickým leskom pôsobila triezvo, ale zároveň veľmi elegantne. Išlo o dizajnérsky návrat Zuzany Kanisovej, ktorá model pre herečku SND zhotovila.

Herečka Zuzana Fialová (vpravo) pózuje s... Foto: Zdeno Gáfrik
Zuzana Kanisová (vľavo) a Zuzana Fialová Herečka Zuzana Fialová (vpravo) pózuje s autorkou svojho modelu Zuzanou Kanisovou.

V porovnaní s minimalistickou eleganciou Fialovej bili róby niektorých hviezd priam do očí. Príjemne však prekvapila herečka Zuzana Tlučková, ktorá sa ukázala v šatách žiarivého oranžovočerve­ného tónu.

Na jemnú recesiu stavila v tento večer herečka Táňa Pauhofová. Jej kratučké tyrkysové šaty s tylovou sukienkou vyzerali akoby Táňa oslavovala päťdesiate výročie existencie bábiky Barbie. Ale kto by po takej bábike nezatúžil?

Ležérne šik Jana Kirschner. Foto: Zdeno Gáfrik
Jana Kirschner Ležérne šik Jana Kirschner.

Omnoho horšie to dopadlo so slovenskými „princeznami“. Najmä moderátorky Erika Barkolová či Erika Judínyová to so svojími večernými oufitmi nevyhrali. Barkolovej nelichotil materiál šiat, vyzeral neforemne a tvrdo. Dojem nevylepšila ani topánkami a účesom a´la stužková v 1993. Judínyovú šaty až netradične rozširovali, sukňová časť bola pokrčená a vyzerala opotrebovane.

Moderátorkam, hádam s výnimkou spomenutej Marianny Ďurianovej a Zlatice Puškárovej, v tento večer naozaj veľmi „nešla karta“. Karin Haydu a Aneta Parišková mali šaty, ktoré sa trblietali, ani jedna však výrazne neoslnila. To, čo najviac pútalo pohľady, boli ich výrazné dekolty. Ešte horšie to však dopadlo pri Andrei Chabroňovej. V šatách s farebnou potlačou a zlatým zvýšeným pásom pôsobila zbytočne vyzývavo.

Moderátorka Erika Barkolová to s výberom šiat... Foto: Zdeno Gáfrik
Erika Barkolová a priateľ Rado Moderátorka Erika Barkolová to s výberom šiat veľmi nevyhrala.

Situáciu zachraňovala aspoň nekonfliktná a trblietavá Mária Pietrová či ocenená Jarmila Lajčáková-Hargašová. Obliekla ju Lýdia Eckhardt a elektrizujúco modré šaty pod kolená pôsobili elegantne. Hargašová k nim predviedla naozaj krásne topánky.

Zvláštny odtieň modrej v kombinácii so striebornými „podšatami“ predviedla aj tehotná herečka Monika Hilmerová. Vzhľadom na jej rastúce bruško išlo o model, ktorý zvýraznil ženskosť a eleganciu budúcej mamičky, ale zároveň podčiarkol aj jej éterické vyžarovanie. Možno si však mohla herečka dekolt prizdobiť šperkom, vyvážila by tak útle ramená.

Moderátorka televízie Markíza Martina...
Katarína Brychtová a Janko Gordulič z Pošty pre...
+32Moderátorka Alena Heribanová s manželom Jozefom...
debata chyba

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...