Okolo princa Andrewa je opäť dusno! Mal sa zapliesť do finančného podvodu tureckého podnikateľa

Britský princ Andrew sa zaplietol do podvodu tureckého podnikateľa Salmana Turka, ktorý mu údajne zaplatil veľký obnos peňazí za získanie britského pasu pre tureckú milionárku Nebahat Isbilenovú.

01.04.2022 14:30
Princ Andrew Foto: ,
Princ Andrew.
debata

Princ však tieto obvinenia odmieta. Vyplýva to zo záznamov londýnskeho vyššieho súdu zverejnených v piatok. Isbilenová sa na Turka obrátila so žiadosťou o pomoc po tom, čo sa jej manžel dostal do väzenia za údajne politicky motivované obvinenia a ona preto chcela odcestovať do Británie. Turk si od nej v novembri 2019 vypýtal 750 000 libier za to, že jej princ Andrew pomôže získať britský pas.

Andrew Čítajte viac Polícia ukončila vyšetrovanie princa Andrewa, zo sexuálneho napadnutia ho nebude stíhať

Súdna dokumentácia potvrdzuje, zo strany Turka išlo o úskok. Princ Andrew medzitým Isbilenovej celú sumu vrátil, no k prípadu sa odmietol vyjadriť a nekomentoval ani svoj vzťah s tureckým podnikateľom. Andrew nie je v súvislosti s podvodom z ničoho obvinený. Táto situácia mu však priniesla nevyžiadanú publicitu po tom, čo sa mu podarilo dohodnúť na mimosúdnom vyrovnaní v prípade obvinenia zo sexuálneho obťažovania, ktorému čelil v Spojených štátoch.

Vojvodkyňa kate a princezná Charlotte...
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná...
+6Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú...

Syn kráľovnej Alžbety II. sa od rozhovoru v roku 2019, v ktorom obhajoval svoje priateľstvo s podnikateľom a odsúdeným sexuálnym delikventom Jeffreym Eppsteinom, objavoval na verejných podujatiach len zriedka. V utorok sa však po boku panovníčky zúčastnil na ďakovnej bohoslužbe za zosnulého princa Philipa.

Buckinghamský palác v januári oznámil, že Andrew vrátil kráľovnej všetky vojenské hodnosti a vzdal sa aj kráľovského patronátu nad charitatívnymi organizáciami. Princ prestal oficiálne používať aj titul Jeho kráľovská Výsosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Andrew

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...