Človeka to veľmi vyčerpá, však? Alžbeta II. sa rozprávala s pacientom chorým na Covid-19, sama priznala problémy

Britská kráľovná Alžbeta II. sa prvýkrát vyjadrila k ochoreniu Covid-19, ktoré prekonala vo februári.

12.04.2022 10:30
Britain Queen Platinum Jubilee Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. v Sandringhame.
debata

Uviedla, že infekcia ju veľmi unavila a vyčerpala. 95-ročná panovníčka to podľa BBC vyhlásila pri videohovore s mužom, ktorého choroba pripravila o otca a brata, a so zamestnancami nemocnice, kde sa liečil.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Buckinghamský palác vo februári oznámil, že kráľovná sa nakazila koronavírusom a pociťuje mierne príznaky ochorenia covid-19. Najstaršia a najdlhšie vládnuca panovníčka na svete sa na verejnosti príliš neobjavovala už od vlaňajšieho októbra, kedy strávila noc v nemocnici kvôli bližšie nešpecifikovaným zdravotným ťažkostiam. Na konci marca sa zúčastnila omše vo Westminsterskom opátstve na počet svojho manžela, princa Philipa, ktorý zomrel vlani v apríli.

Vojvodkyňa kate a princezná Charlotte...
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná...
+6Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú...

„Človeka to (Covid-19) veľmi unaví a vyčerpá, však?“ povedala panovníčka počas videohovoru so zdravotníkmi a pacientmi londýnskej nemocnice, ktorá otvorila oddelenie na jej počesť. „Táto hrozná pandémia. Nie je to pekný výsledok,“ dodala smerom k pacientovi Asefovi Hussainovi, ktorý Covid-19 tiež prekonal a jeho žene Shamine.

Hussain bol v decembri 2020 tretím členom svojej rodiny, ktorého kvôli chorobe museli prijať do nemocnice. Zatiaľ, čo sa tam liečil, jeho brat a otec s rovnakou diagnózou zomreli. Sám strávil sedem týždňov na pľúcnom ventilátore, z následkov sa zotavuje do dnešných dní. Kráľovná si tiež vypočula, ako sa zdravotníci vysporiadali s obrovským prívalom pacientov s Covidom-19.

Britain Prince Philip Memorial Čítajte viac Výnimočný deň pre Alžbetu II.! Kate a William dorazili rovno z Karibiku. A čo Harry s Meghan?

„Ako zdravotné sestry sme sa postarali o to, aby neboli sami,“ povedala panovníčke jedna z ošetrovateliek. „Držali sme ich za ruky, utierali im slzy a utešovali sme ich. Občas sme mali pocit, že bežíme maratón bez cieľovej rovinky,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta II. #Covid-19

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....