V Deppovi drieme monštrum, tvrdí obhajca Heardovej! Na súde odznela desivá výpoveď o správaní superhviezdy

Na súde v americkom štáte Virgínia sa v utorok začala ďalšia kapitola súdnych ťahaníc spojených s turbulentným manželstvom herca Johnnyho Deppa a Amber Heardovej, ktorá exmanžela obviňuje z domáceho násilia.

13.04.2022 14:57
Depp Heard Lawsuit Foto: ,
Johnny Depp na súde v americkom štáte Virgínia.
debata

Porotcovia si vypočuli úvodné reči v procese, ktorý sa týka štyri roky starého komentára, v ktorom sa Heardová označila za obeť domáceho násilia. Už prvý deň pojednávania priniesol rôzne obvinenia ohľadom súkromného života dvoch hollywoodskych hviezd, pričom zástupcovia Heardovej sľubujú ďalšie.

depp, heard Čítajte viac Deppa a Heardovú čaká ďalšie súdne kolo! Vypovedať budú aj zvučné mená, Elon Musk či James Franco

„Uvidíte, kto je skutočný Johnny Depp, za slávou, za pirátskymi kostýmami,“ povedal právnik Benjamin Rottenborn, ktorý hovoril o „monštre“ driemajúcom v Deppovi. „Vzhľadom na to, že Johnny Depp vzniesol túto sťažnosť, všetko vyjde na povrch,“ pokračoval podľa agentúry AP.

zväčšiť Amber Heard na súde v americkom štáte Virgínia. Foto: SITA/AP, Brendan Smialowski
Depp Heard Lawsuit Amber Heard na súde v americkom štáte Virgínia.

Proces v okrese Fairfax západne od Washingtonu sa začal asi šesť rokov po tom, čo sa Depp a Heardová rozviedli, potom nasledovali niekoľkomesačné dohady o podmienkach rozvodu. Depp potom v Anglicku prehral spor s bulvárnym denníkom The Sun, ktorý zažaloval za ohováranie za to, že ho nazval manželským násilníkom. Podľa sudcu boli obvinenia na Deppovu adresu „vo svojej podstate pravdivé“, pretože sa preukázalo, že väčšina útokov sa skutočne odohrala.

Amber Heard Čítajte viac Deppova exmanželka poriadne prekvapila: Má dcérku! Prišla na svet už v apríli

V USA sa Depp súdi kvôli komentáru Heardovej publikovanom v roku 2018 denníkom The Washington Post, v ktorom sa texaská herečka označuje za „verejne známu tvár domáceho násilia“. Podľa Deppovho právneho tímu bolo jasné, čo tým Heardová hovorí, hoci svojho exmanžela v texte nemenovala. Právnik Benjamin Chew povedal, že herečka sa rozhodla „klamať o svojom manželovi pre svoj osobný zisk“ a „navždy“ tým zmenila Deppovu reputáciu a jeho život.

Herec, ktorého preslávili excentrické postavy vo filmoch ako Strihoruký Edward, Piráti z Karibiku alebo Charlie a továreň na čokoládu, sa na súde domáha kompenzácie vo výške 50 miliónov dolárov. Heardová reagovala vlastnou sťažnosťou a žiada dvojnásobnú sumu.

Podľa jej zástupcu Rottenborna v aktuálnom procese nie je rozhodujúce to, že jeho klientka zažila „desivé“ týranie, ale relatívne priamočiara otázka týkajúca sa prvého dodatku americkej ústavy a slobody prejavu.

„Tím pána Deppa sa z tohto prípadu bude snažiť urobiť telenovelu. Prečo? Tým si nie som úplne istý, pretože dôkazy pre pána Deppa nie sú pekné,“ povedal.

Jeho kolegyňa porotcom popísala cestu manželov do Austrálie v roku 2015, kedy údajne Depp vláčil Heardovú po podlahe, mlátil ju a „penetroval ju fľašou od alkoholu“.

Proces sa podľa spravodajského webu BBC môže pretiahnuť na šesť týždňov. Ako svedkovia počas neho majú vystúpiť niektoré ďalšie celebrity vrátane hercov Jamesa Franca a Paula Bettanyho či podnikateľa Elona Muska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #Amber Heard

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....