Alžbeta II. oslavuje 96 rokov! Nový záber panovníčky aj s jemným odkazom na zosnulého manžela

Britská panovníčka oslavuje 21. apríla 96 rokov. Novú fotografiu kráľovnej urobil v marci fotograf Henry Dallal.

21.04.2022 09:09
Britain Queen's Birthday Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. na novom zábere - pózuje s poníkmi Bybeck Nightingale a Bybeck Katie v záhradách zámku Windsor.
debata

Veľké oslavy sa však očakávajú až v júni tradičným sprievodom Trooping the Colour v centre Londýna. Kráľovná Alžbeta 21. apríla 2022 v tichosti odcestovala helikoptérou do Sandringhamu, kde si chce v pokoji a pohode užiť svoj narodeninový deň. V najbližších dňoch ju pravdepodobne navštívia príbuzní a priatelia. Vidiecku usadlosť uprostred prírody si obľúbil aj princ Philip, jej zosnulý manžel.

Britain Royals Čítajte viac Veľkonočná omša bez kráľovnej! William a Kate na hrade Windsor nechýbali, prvý raz ich sprevádzali aj ratolesti

Pri príležitosti narodenín však zverejnila kráľovská rodina nový záber oslávenkyne, ktorý vznikol v predstihu, ako píše Daily Mail. V areáli zámku Windsor minulý mesiac kráľovná Alžbeta pózovala so svojimi domácimi poníkmi Bybeckom Nightingalom (vľavo) a Bybeckom Katie (vpravo). Novú fotografiu kráľovnej urobil v marci fotograf Henry Dallal, ktorý už mal tú česť nafotiť oficiálny portrét kráľovnej pri príležitosti jej 90. narodenín. Zábery vznikli na objednávku Royal Windsor Horse Show, ktorej sa kráľovná zúčastňuje ako pravidelný hosť každý rok od roku 1943.

Vojvodkyňa kate a princezná Charlotte...
Princ William a vojvodkyňa Kate, princezná...
+6Kráľovná Alžbeta II. prichádza na ďakovnú...

Na novom zábere má kráľovná Alžbeta na sebe zelený kabát, farbu, ktorú možno interpretovať ako jemnú spomienku na jej zosnulého manžela, píšu britské médiá. Na bohoslužbe na počesť princa Philipa, ktorá sa konala vo Westminsterskom opátstve 29. marca 2022, mala kráľovná a mnohí ďalší hostia na sebe práve tmavozelenú farbu.

Pred pár dňami kráľovnú navštívil aj jej vnuk, princ Harry, ktorý pre magazín People povedal: „Keď som bol pri nej, bola skvelá. Bolo také pekné ju vidieť. Je vo skvelej forme.“ V poslednej dobe panovali obavy o zdravie britskej kráľovnej, ktorá musela kvôli zdravotným problémom odrieknuť niekoľko termínov.

Princ Harry a Meghan Markle Čítajte viac Aké bolo stretnutie s kráľovnou vo Windsore? Princ Harry prezradil detaily

Britská kráľovná Alžbeta II. sa narodila 21. apríla 1926 v Londýne ako prvorodená dcéra Alberta, vojvodu z Yorku (neskôr vládol ako kráľ Juraj VI.), a Elizabeth Bowesovej-Lyonovej, vojvodkyne z Yorku. Kráľovnou sa stala vo februári 1952 po smrti svojho otca Juraja VI. Slávnostná korunovácia sa uskutočnila vo Westminsterskom opátstve 2. júna 1953.

Pozrite si rebríček TOP 5 kuriozít z kráľovských svadieb

Britská kráľovná Alžbeta II. s diamantovým...
Britská kráľovná Alžbeta II.
+21Britská princezná Alžbeta, neskoršia kráľovná...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II.

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....