Básne pre slávneho 'chrobáka'! Na Georga Harrisona spomína jeho manželka

Vznik knihy poézie, ktorá bude venovaná jednému z členov najslávnejšej kapely histórie - Georgovi Harrisonovi z Beatles - ohlásilo vydavateľstvo a informovali o ňom svetové médiá.

23.04.2022 10:30
Olivia Harrison Foto: ,
Olivia Harrison, vdova po Georgovi Harrisonovi na cenách Grammy v apríli 2022.
debata

Autorkou zbierky poézie je filantropka a filmová producentka Olivia Harrison, vdova po niekdajšom členovi kapely The Beatles Georgovi Harrisonovi, ktorá napísala 20 básní o svojom slávnom manželovi.

Ako informovala agentúra AP, básne budú súčasťou spomienkovej knihy Came the Lightening, ktorá vyjde 21. júna.

Knižka Came the Lightening bude obsahovať aj fotografie a úvod od režiséra Martina Scorseseho, ktorý v roku 2011 natočil dokumentárny film o Harrisonovi. „Olivia privoláva najprchavejšie gestá a okamihy vytrhnuté z prúdu času a pamäte a precítené svojou voľbou slov a celkovým rytmom,“ napísal Scorsese.

Britain The Beatles Čítajte viac McCartney: Za rozpad Beatles mohol John Lennon, len sme o tom museli mlčať

Olivia Ariasová stretla svojho budúceho manžela v polovici 70. rokov, keď pracovala v marketingovom oddelení vydavateľstva A&M Records, ktoré distribuovalo nahrávky pod Harrisonovou značkou Dark Horse. Vzali sa v roku 1978, mesiac po narodení ich syna Dhaniho. George Harrison podľahol rakovine v roku 2001, vo svojich 58 rokoch.

Oliva Harrison iba nedávno prevzala cenu Grammy v kategórii najlepšej albumovej reedície, keď sa spolupodieľala na znovuvydaní tretieho albumu All Things must pass, ktorý vyšiel v roku 1970 ako súčasť trojnahrávky – prvej sólovej tvorby Georga Harrisona po odchode z formácie Beatles.

Video
VIDEO: Speváčka Zuzana Smatanová je ilustrátorka – ako vníma svoj „vedľajší džob“?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #poézia #George Harrison

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...