Počas vojny sa otázky 'prečo' ani nedávajú, hovorí Michal Hudák. Aj vďaka nemu sa podarilo čosi výnimočné

Keď prišla ponuka nadabovať Zakliatu jaskyňu do ukrajinčiny, ja, ani moji kolegovia, sme neváhali ani sekundu, prezrádza Michal Hudák.

22.04.2022 12:00
Michal Hudák Foto:
Michal Hudák v dabingovom štúdiu.
debata (2)

Po prvýkrát v histórii bude v slovenskej distribúcii uvedený do kín slovenský film aj v cudzom jazyku, konkrétne v ukrajinskom dabingu. Zakliata jaskyňa má na Slovensku v dvoch jazykových verziách aj samotný trailer.

Aj tvorcov rozprávky Zakliata jaskyňa krátko po jej dokončení zasiahli aktuálne udalosti na Ukrajine. Rozhodli sa preto ďalej podporiť posolstvo nádeje jej príbehu a ako gesto prijatia pre ukrajinské deti na Slovensku pripraviť aj verziu s ukrajinským dabingom. Postavy nadabovali aj známi herci Jevgenij Libezňuk a Michal Hudák. Princezné Adu a Lenu v podaní Martiny Zábranskej a Petry Dubayovej dabujú dve ukrajinské dievčatá, ktoré sa momentálne nachádzajú na Slovensku a tvorcovia ich našli cez inzerát na sociálnych sieťach.

sipos Čítajte viac Spoznali by ste krásnu Vanesu z Priznania? Takto vyzerá v novej rozprávke

„Keď prišla ponuka nadabovať Zakliatu jaskyňu do ukrajinčiny, ja, ani moji kolegovia sme neváhali ani sekundu. Je to predsa pre deti, ktoré sú nedobrovoľne mimo svojich domovov a potrebujú počuť niečo, čo im je blízke,“ hovorí herec Michal Hudák, ktorý v Zakliatej jaskyni dabuje negatívnu postavu Oplana. "Viete si predstaviť tie tisíce ukrajinských detí, ktoré zrazu v cudzej krajine uvidia rozprávku v rodnom jazyku? Veď to je krásne,“ opísal – celý rozhovor s Michalom Hudákom vo videu.

Video
Zdroj: Garfield Film

Rozprávka Zakliata jaskyňa bude mať premiéru symbolicky pri príležitosti Medzinárodného dňa detí 1. júna 2022, do kín príde v slovenčine aj v ukrajinčine.

Táňa Pauhofová v rozprávke Zakliata jaskyňa.
Český herec Karel Dobrý v rozprávke Zakliata...
+17Herečka Martina Zábranská a vlk v rozprávke...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Hudák #Zakliata jaskyňa

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....