DiCaprio prosí brazílsku mládež, aby volila. Čo na to Bolsonaro? Vysmial ho...

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro sa v piatok ohradil proti tomu, že americký herec a environmentalista Leonardo DiCaprio vyzval brazílsku mládež, aby sa zaregistrovala na októbrové voľby, čím držiteľ Oscara naznačil, že by mladí mali hlasovať proti tomuto krajne pravicovému prezidentovi.

01.05.2022 10:30
World Premiere of "Don't Look Up" Foto: ,
Herec Leonardo DiCaprio.
debata

Hollywoodska hviezda vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter napísala, že „Brazília je domovom Amazonky a ďalších ekosystémov, ktoré sú z hľadiska klimatických zmien kľúčové“. „Na tom, čo sa deje, záleží všetkým, a voľba mladých ľudí je zásadná pri presadzovaní zmien v prospech zdravej planéty,“ povedal DiCaprio a pridal odkaz s ďalšími informáciami o tom, ako sa zaregistrovať do nadchádzajúcich volieb novej hlavy štátu.

Bolsonaro, ktorého vo veľkom kritizujú environmentálne skupiny, na DiCapriov príspevok reagoval s iróniou. „Vďaka za podporu, Leo! Je naozaj dôležité, aby každý Brazílčan hlasoval v nadchádzajúcich voľbách,“ napísal Bolsonaro na Twitteri.

Maye Musk Čítajte viac Mama najbohatšieho muža planéty exkluzívne pre Pravdu! Maye Musk prezradila tú najlepšiu radu pre život

„Naši ľudia sa rozhodnú, či si chcú zachovať suverenitu v Amazónii, alebo či nám budú vládnuť podvodníci, ktorí slúžia špecifickým zahraničným záujmom,“ dodal brazílsky prezident.

DiCaprio otvorene kritizuje Bolsonara od jeho nástupu do funkcie v roku 2019, najmä jeho postup pri likvidácii požiarov v amazonskom pralese. Herec sa tiež pripojil k iniciatívam rôznych mimovládnych organizácií, ktoré vyzývajú, aby všetky investície v Brazílii boli podmienené pevnými záväzkami vlády na ochranu Amazónie.

World Premiere of "Don't Look Up" Čítajte viac Toľko hviezd pokope, novinka Netflixu zvalcuje planétu! Krásna Lawrence na premiére uchvátila

Bolsonaro však tieto požiadavky, ktoré podľa neho zasahujú do suverenity Brazílie, odmietol. Od nástupu Bolsonara do funkcie sa podľa oficiálnych údajov priemerné ročné odlesňovanie brazílskej Amazónie zvýšilo v porovnaní s predchádzajúcim desaťročím o viac ako 75 percent.

Jeho vláda je tiež obviňovaná z toho, že umožnila rozsiahle odlesňovanie – vrátane nelegálneho vypaľovania zo strany zlatokopov, poľnohospodárov a obchodníkov s drevom – zatiaľ čo úrady na reguláciu životného prostredia zaznamenávajú rozpočtové škrty.

debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #voľby #Brazília #Leonardo DiCaprio #Jair Bolsonaro

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...