So zásnubným prsteňom či po boku otca: Tu sú zábery kráľovnej, ktoré svet ešte nevidel...

Momentky, ktoré svet doposiaľ nevidel. Málo poznaná tvár slávnej panovníčky, ktorá je na tróne už sedem dekád. Kráľovnú Alžbetu II. predstaví nový dokument, ktorý bude nepochybne veľkým lákadlom pre divákov.

09.05.2022 10:00
Elizabeth: The Unseen Queen Foto: ,
Záber z dokumentu Elizabeth: The Unseen Queen, ktorý zachytáva kráľovnú Alžbetu II. ešte ako princeznú v roku 1946, keď ju o ruku požiadal princ Philip.
debata

Počas uplynulého víkendu zverejnila televízia BBC trio fotografií z pripravovaného dokumentárneho filmu pod názvom Elizabeth: The Unseen Queen. Všetky upútali okamžite pozornosť aj preto, lebo v záplave tisícov fotografií, ktoré vznikli počas kraľovania Alžbety II., ide o výnimočné a doposiaľ nevidené zábery hlavy britskej monarchie.

Záber z dokumentu Elizabeth: The Unseen Queen,...
Záber z dokumentu Elizabeth: The Unseen Queen,...
Záber z dokumentu Elizabeth: The Unseen Queen,...

Jedna z nich napríklad zachytáva Alžbetu II., ako so šťastným úsmevom obdivuje na svojej ruke zásnubný prsteň od princa Philipa, ktorý ju požiadal o ruku v roku 1946 na zámku v Balmorale. Súčasťou dokumentu budú aj zábery či nahrávky mladej kráľovnej alebo Alžbety II. ešte ako šťastnej a vladárskymi povinnosťami nezaťaženej dcéry kráľa Juraja, ktorý sa spokojne usmieva do objektívu s oboma svojimi dcérami – Elizabeth aj Margareth.

Meghan Markle, princ Harry Čítajte viac Tvrdý úder kráľovnej! William a Kate áno, Harry s Meghan nie

Fotografie, ktoré sa podarilo televízii BBC získať, pochádzajú zo súkromných archívov kráľovskej rodiny a ide vôbec o prvú príležitosť takéhoto rozsahu, keď televízia získala prístup k takému množstvu archívnych fotodokumentov či videí. Premiéra filmu je plánovaná v súvislosti s oslavami platinového jubilea – teda osláv 70 rokov vládnutia kráľovnej Alžbety II. na britskom tróne.

Kráľovná Alžbeta II. počas recepcie pri... Foto: SITA/AP, Joe Giddens
Britain Queen Platinum Jubilee Kráľovná Alžbeta II. počas recepcie pri príležitosti 70. výročia bola samý úsmev a dobrá nálada.

V súvislosti s oslavami, ktoré sa uskutočnia budúci mesiac, bolo tiež potvrdené, že ani princ Harry, jeho manželka Meghan a ani princ Andrew nevystúpia na balkóne Buckinghamského paláca pri zahájení osláv 70. výročia nastúpenia kráľovnej Alžbety II. na trón. Kráľovnú pri tradičnom vystúpení na balkóne odprevadia iba „členovia kráľovskej rodiny, ktorí v mene kráľovnej práve plnia svoje oficiálne verejné povinnosti“ a ich deti.

Oslavy 70. výročia nastúpenia kráľovnej Alžbety II. na trón sa budú konať od 2. do 5. júna. Očakáva sa, že na balkóne Buckinghamského paláca sa objaví celkom 18 členov kráľovskej rodiny, vrátane nástupníka trónu princa Charlesa a jeho manželky Camilly, jeho syna Williama, jeho manželky Kate a ich troch detí.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oslavy #BBC #dokument #kráľovná Alžbeta II. #mall.tv

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...