Ondrej Kandráč prezradil: Slávna česká kapela ho očarila v ďalekej Austrálii

Po dvoch pandemických rokoch, ktoré dali koncertom tvrdú stopku, sa muzikanti v roku 2022 konečne vrátia na pódiá.

16.05.2022 09:00
kandráč ondrej Foto:
Muzikant Ondrej Kandráč.
debata

Výnimkou nie sú ani Kandráčovci, ktorí si pre svojich fanúšikov v nasledujúcich mesiacoch pripravili hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Medzi ne rozhodne patrí aj špeciálne Česko-slovenské turné, na ktoré v lete vyrazia s obľúbenou českou kapelou Čechomor. Skôr než sa tak stane, však vydali svoju prvú spoločnú skladbu.

zväčšiť Kandráčovci pripravujú turné s kapelou Čechomor. Foto: archív Kandráčovci
kandráč Kandráčovci pripravujú turné s kapelou Čechomor.

"Verejne sa chcem priznať, že som fanúšikom Čechomoru už dlhé roky. Keď sme boli spolu s folklórnym súborom Ekonóm na prelome rokov 2000/2001 v Austrálii, kde sme koncertovali pre našich krajanov, tam som prvýkrát počul kapelu Čechomor, pretože jeden z našich krajanov mal ich CD. Keď som ho počul, povedal som si: "Wau, toto je sila. Takže, až tam siahajú moje začiatky všímania si Čechomoru,“ vyznal sa Ondrej Kandráč.

Chémia i vzťah k modernejšiemu poňatiu folklórnej muziky veľmi dobre zafungovali a kapely začali ešte v roku 2019 plánovať spoločné turné a pesničky. Všetko ale radikálne zmenila pandemická situácia a svoje plány museli odložiť. Tento rok sa však k myšlienke spoločných koncertov vrátili. "Spoločné turné pre mňa znamená veľmi veľa. Aj keď sa Československo formálne rozdelilo na dve krajiny, mám pocit, že v našich srdciach sme sa nerozdelili nikdy. Mám kopec známych a rodinných priateľov v Českej republike a platí to aj opačne. Tatry sú tak slovenské, ako i české. Praha je tak česká, ako slovenská,“ myslí si Kandráč.

Jednotlivé koncerty sa uskutočnia 20. júla v Detve, 21. júla v Nových Zámkoch, 3. augusta na Šírave a 4. augusta v Starom Tekove. Na spoločné koncerty Čechomoru a Kandráčovcov sa môžu tešiť aj českí fanúšikovia, pretože turné sa bude realizovať aj za riekou Moravou. Návykovou muzikou týchto dvoch kapiel ožijú Český Krumlov (4.6.), Dolní Lomná (23.7.), Starý Hrozenkov (6.8.) a Telč (27.8.)

Na všetkých koncertoch počas Česko-slovenského turné Kandráčovcov a Čechomoru odznie aj prvý spoločný singel, pesnička s názvom Byla vojna, byla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kandráčovci

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...