Ján Dobrík hrá v muzikáli The Bodyguard postavu Kevina Costnera! Čo ho presvedčilo, aby ju prijal?

V predstavení, ktoré pripomína kultový filmový príbeh slávnej speváčky a jej osobného strážcu, hosťuje aj herec Ján Dobrík, člen Slovenského komorného divadla v Martine.

18.05.2022 08:00
68 Mirka Galis Partlova  Jan Dobrik  The... Foto:
V slávnom muzikáli účinkujú aj Mirka Gális Partlová a Ján Dobrík.
debata

„Je to jeden z mála, ak nie jediný muzikál na svete, kde hlavná mužská postava nezaspieva, alebo nezaspieva tak, ako sa to v muzikáli očakáva,“ zdôvodňuje Dobrík svoje rozhodnutie účinkovať v hudobno-tanečnej šou v réžii Patrika Vyskočila a dramaturgii Dávida Hartla.

Herečka Lenka Machciníková na zábere z muzikálu...
Herečka a speváčka Dáša Mamba Šarközyová...
+9Speváčka a herečka Dáša Mamba Šarközyová.

Dlhoročný člen Mestského divadla v Žiline poznamenal, že svoje „áno“ povedal Novej scéne a tvorcom muzikálu s hitmi americkej speváčky Whitney Houston aj preto, že v čase pandémie sedel dva roky doma. „Ja si to tu užívam, cítim sa dobre,“ povedal Dobrík.

Herec, ktorý v postave osobného strážcu Franka Farmera alternuje člena hereckého súboru DNS Pavla Plevčíka, sa objavuje v muzikáli prvýkrát. Dobrík priznáva, že nie je „muzikálne podkutý“. „Hoci muzikál so sebou prináša spev, tanec a live kapelu na javisku, pre mňa ako činoherca stále ostáva dôležitý charakter postavy, vzťahy a temporytmus. Takže v konečnom dôsledku bola pre mňa práca na postave Franka Farmera rovnaká ako v iných divadlách či predstaveniach,“ vysvetľuje s tým, že novinkou pre neho bola herecká alternácia. „Som nesmierne rád, že som na tejto postave mohol robiť práve s Palim Plevčíkom. Dovolím si tvrdiť, že sa z nás stali nielen prajní kolegovia, ale aj priatelia,“ uzavrel Dobrík.

debata chyba
Viac na túto tému: #bodyguard #Ján Dobrík

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...