Táto momentka vás zaručene dostane! Kto rozosmial Alžbetu II.? Kone a tento dar...

Britská kráľovná Alžbeta II. sa v piatok prekvapujúco objavila na verejnosti len niekoľko dní po tom, ako ju zdravotný stav a vysoký vek prinútili prvýkrát po takmer 60 rokoch vynechať účasť na slávnostnom otvorení novej parlamentnej sezóny.

14.05.2022 08:36
Britain Royal Windsor Horse Show Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. na návšteve Royal Windsor Horse Show vo Windsore.
debata

Ako sme už informovali, deväťdesiatšes­ťročná panovníčka sa objavila na prehliadke koní vo Windsore. Počas príjazdu sa usmievala a konverzovala so skupinou ľudí cez otvorené okno svojho Range Roveru. Následne sa za pomoci vychádzkovej paličky premiestnila do kráľovskej lóže, no ešte cestou do nej sa pristavila pri pár návštevníkoch. Azda najväčší úsmev a dobrú náladu na jej tvári vyčarila fotografia, ktorú jej v honosnom ráme priniesla jedna z členiek organizácie Fell Pone Society.

Družná a čiperne pôsobiaca kráľovná Alžbeta II....
Kráľovná Alžbeta II. na návšteve Royal Windsor...
+5Prítomnosť kráľovnej Alžbety II. na kráľovskej...

Je na nej zachytená samotná Alžbeta II. v spoločnosti dvoch koní a ide o fotografiu, ktorú oficiálne distribuoval Buckinghamský palác len pred pár mesiacmi – počas dňa osláv 96. narodenín britskej hlavy monarchie.

zväčšiť Kráľovná Alžbeta II. si prezerá jej vlastnú... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Kráľovná Alžbeta II. na návšteve Royal Windsor Horse Show vo Windsore. Kráľovná Alžbeta II. si prezerá jej vlastnú fotografiu v rukách Jane Rawden organizácie Fell Pony Society.

Čo sa týka neprítomnosti kráľovnej na otváraní parlamentnej sezóny, zástupcovia kráľovského paláca ju zdôvodnili „občasnými problémami s pohyblivosťou“ s chôdzou a státím , ktoré ju sužujú od minulého roka. Na otváraní parlamentnej sezóny ju zastúpil jej syn, 73-ročný princ Charles, čo je podľa agentúry AFP neklamným znakom toho, že sa kráľovnina vláda chýli ku koncu. Ona však opakovane trvá na tom, že jej „práca“ je doživotná. Podľa najnovšieho prieskumu si jej odstúpenie praje 34 percent Britov.

Britain Queen's Birthday Čítajte viac Alžbeta II. oslavuje 96 rokov! Nový záber panovníčky aj s jemným odkazom na zosnulého manžela

Kráľovnú naposledy videli na verejnosti koncom marca vo Westminsterskom opátstve na zádušnej omši za jej manžela, princa Philipa, ktorý zomrel vlani vo veku 99 rokov. Tam tiež používala paličku a potrebovala pomoc, aby sa dostala na svoje miesto.

Kráľovnina účasť na verejných podujatiach sa zužuje čoraz viac, pričom začiatkom roka ju postihlo i ochorenie COVID-19, čo vyvolalo obavy o jej zdravotný stav. Alžbeta II. v tomto roku oslavuje rekordné 70. výročie svojho nástupu na trón. Na začiatok júna sú naplánované štvordňové oslavy vrátane vojenských prehliadok, piknikov i popového koncertu.

VIDEO: Letný štýl kráľovien a princezien

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #kone #radosť #kráľovná Alžbeta II. #smiech #mall.tv

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...