Srdcervúce zábery: Víťazi Eurovízie sa lúčili s rodinami, muži musia späť na Ukrajinu!

Ukrajinská skupina Kalush Orchestra, ktorá sa stala víťazom tohtoročného ročníka medzinárodnej piesňovej súťaže Eurovízie, v nedeľu vydala nový videoklip víťaznej piesne Stefania.

15.05.2022 20:44
Kalush Orchestra Foto: ,
Člen formácie Kalush Orchestra Saša Tab so svojou manželkou Juliou a ich dvoma synmi Solomonom a Kayom sa lúčia pred hotelom v Turíne.
debata (5)

Objavujú sa v ňom zábery vojnou zničenej Ukrajiny a tiež ženy v bojovej výzbroji. Videoklip bol zverejnený len niekoľko hodín po tom, čo Ukrajina už tretíkrát v histórii pesničkovú súťaž vyhrala. Za kapelu hlasovalo veľké množstvo z odhadovaných 200 miliónov divákov zo 40 krajín, ktoré sa na Eurovízii zúčastnili.

Členovia formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny...
Spevák Oleh Psiuk, frontman ukrajinskej Kalush...
+3Posledné fotografie s fanúšikmi pred odchodom z...

Členovia kapely v nedeľu pred trojhviezdičkovým hotelom, kde bývali, pózovali fotografom a dávali autogramy. Potom odišli taxíkmi na rozhovor s talianskou televíznou stanicou RAI a následne zamierili domov – na Ukrajinu. Už v pondelok sa totiž do svojej vlasti musia vrátiť. Dostali len špeciálne povolenie na účasť v súťaži, inak musí väčšina ukrajinských mužov vo veku od 18 do 60 rokov v krajine zostať a byť pripravená zapojiť sa do bojov.

Jeden zo spevákov skupiny, Saša Tab, sa tak priamo v Turíne lúčil so svojou rodinou – manželka a dve deti z Ukrajiny utiekli už pred mesiacom a teraz žijú pri talianskej rodine v neďalekom meste Alba. Ešte si podržal dcérku v náručí, rozlúčil sa s manželkou Juliou, ktorá mala slzy v očiach, a nastúpil do taxíka, popísala agentúra AP.

Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila v pesničkovej súťaži Eurovízia. Čítajte viac Sláva Ukrajine, znelo Turínom! Víťazom Eurovízie sa stal ukrajinský Kalush Orchestra

Rusko, ktoré vo februári začalo útok na Ukrajinu, dostalo pre tento rok zákaz zúčastniť sa na súťaži Eurovízie. Organizátori sa tak podľa svojich slov snažili držať politiku ďalej od piesňového zápolenia, ktoré podporuje rozmanitosť a priateľstvo medzi národmi.

Zostať nepolitickou súťažou sa ale príliš nepodarilo aj vzhľadom na to, že frontman ukrajinskej kapely zakončil v noci na dnešok svoje vystúpenie výzvou: „Všetky vás prosím, pomôžte Ukrajine, pomôžte Mariupolu. Pomôžte Azovstalu!“

Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila...
Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila...
+12Formácia Kalush Orchestra z Ukrajiny zvíťazila...

Azovstal sú oceliarne v prístavnom meste Mariupol, ktoré sú už niekoľko týždňov obliehané ruskou armádou. Ukrajinskí bojovníci, ktorí sa v nich ukrývajú, sa ale odmietajú vzdať. Objavili sa tiež správy, že potom, čo Ukrajina zvíťazila v Eurovízii, zhodila ruská armáda na Azovstal fosforové bomby.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #návrat #Eurovízia #skladba #Kalush Orchestra #Stefania

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...