Ale veď to je... kráľovná! Alžbeta II. poriadne prekvapila - prišla, kde ju nečakali!

Britská kráľovná Alžbeta II. v utorok nečakane navštívila stanicu londýnskej dráhy Paddington Station na práve dokončenej novej linke pomenovanej na jej počesť Elisabeth line.

18.05.2022 00:00
Britain Royals Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. navštívila stanicu Paddington v Londýne.
debata

Na akcii bola v sprievode svojho najmladšieho syna, princa Edwarda. Verejnosti sa nová linka otvorí o týždeň, napísal server stanice BBC.

Alžbetu a Edwarda na stanici privítal premiér Boris Johnson, londýnsky starosta Sadiq Khan aj ľudia, ktorí zaisťovali stavbu novej linky. Hovorila aj so zamestnancami, ktorí budú novú dráhu obsluhovať, riadiť a pracovať na staniciach.

Kráľovná Alžbeta II. so synom - princom... Foto: SITA/AP, Andrew Matthews
Kráľovná Alžbeta II. Kráľovná Alžbeta II. so synom - princom Edwardom (vpravo) a šéfom Transport for London Andym Byfordom.

Projekt s oficiálnym názvom Crossrail mal byť pôvodne dokončený v decembri 2018. Stavba bude nakoniec stáť 18,9 miliardy libier (553,3 miliardy Sk), zhruba štvrtinu zaplatí vláda. Dráha má vyše sto kilometrov, vedie od letiska Heathrow na západe metropoly až do Shenfieldu na východe. Stáť bude v 41 zastávkach, z toho desať je novopostavených. Prví cestujúci sa na novej linke zvezú 24. mája.

Britain Royal Windsor Horse Show Čítajte viac Táto momentka vás zaručene dostane! Kto rozosmial Alžbetu II.? Kone a tento dar...

Deväťdesiatročná panovníčka, ktorá v posledných mesiacoch trpí zdravotnými ťažkosťami, sa po takmer dvoch mesiacoch vypravila mimo oblasti hradu Windsor. Na verejnosti sa prvýkrát po dlhšej dobe ukázala v piatok a v nedeľu. Prilákala ju prehliadka koní a jazdecké predstavenie na oslavu 70 rokov od jej nástupu na trón. Festival venovaný koňom bol neďaleko hradu, kde sa kráľovná zdržiava. V utorok sa prvýkrát vydala na dlhšiu cestu.

Družná a čiperne pôsobiaca kráľovná Alžbeta II....
Kráľovná Alžbeta II. na návšteve Royal Windsor...
+5Prítomnosť kráľovnej Alžbety II. na kráľovskej...
debata chyba
Viac na túto tému: #prekvapenie #kráľovná Alžbeta II. #trasa #linka

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...