Dizajnér šiat pre Marilyn, ktoré si obliekla Kardashianka, má jasno: Bola to veľká chyba!

Stal sa z toho najdiskutovanejší moment tohtoročného benefičného galavečera MET Gala. Slávna Kim Kardashian oblečená v šatách po Marilyn Monroe vyvolala rozruch, nadšenie, ale aj množstvo kritiky. Teraz prehovoril muž, ktorý stál pri vzniku slávnej kreácie.

19.05.2022 00:00
2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: ,
Kim Kardashian na podujatí MET Gala v legendárnych šatách po Marilyn Monroe.
debata

Dizajnér Bob Mackie, známy najmä tvorbou odhaľujúcich kostýmov pre speváčku Cher, začiatkom 60-tych rokov nakreslil skicu modelu ako asistent návrhára Jeana Louisa, ktorý je pod autorstvom šiat pre Marilyn Monroe podpísaný. „Myslím si, že to bola veľká chyba,“ citoval Mackieho magazín Entertainment Weekly.

Topmodelka Jasmine Tookes vyzerala očarujúco.
Amy Schumer  na MET Gala.
+59Americká topmodelka Taylor Hill na podujatí MET...

„V prvom rade tie šaty boli navrhnuté pre Marilyn. Nikto iný by v nich nemal byť videný,“ komentoval Bob Mackie, no zároveň dodal, že to nie je len o „odkaze“, ktorý slávne šaty niesli (Marilyn v nich v roku 1962 zaspievala prezidentovi Kennedymu Happy Birthday). Podľa Mackieho muselo byť oblečenie týchto šiat „bez pochyby ohrozujúce ich zachovanie a štrukturálnu integritu“. Viacerí odborníci sa zhodujú, že v prípade 60 rokov starej kreáci z jemnučkého hodvábu, na ktorom boli našívané tisícky krištálikov, môže materiál poškodiť už obyčajný vzduch (kyslík).

Kim Kardashian na podujatí MET Gala v New... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Kim Kardashian na podujatí MET Gala v New Yorku, po jej boku komik Pete Davidson, šatách, v ktorých slávna Marilyn Monroe spievala narodeninovú pieseň pre prezidenta Kennedyho.

Podobné modely sú zvyčajne starostlivo uschované, respektíve vystavané za špeciálnych podmienok, ktoré bránia ich poškodeniu – či už z hľadiska svetelných podmienok alebo ovzdušia v miestnosti. Hoci zdroje informovali, že Kim Kardashian mala na sebe model len pár minút, počas ktorých pózovala na červenom koberci a na schodoch vedúcich do Metropolitného múzea (následne sa prezliekla do ich repliky), už aj týchto pár minút môže byť pre štruktúru materiálu zásadných.

Cara Delevingne Čítajte viac Zhodila sako a zostala hore bez celá v zlate! Ale ošiaľ vyvolal celkom iný detail, ukázala tiež...

Ako napísal napríklad W Magazine, virálny moment Kim Kardashianovej oblečenej v slávnych šatách po Marilyn, nesie v sebe aj výrazný paradox. A to konkrétne, že sa odohral pred jednou z najslávnejších výstav odevov, aká na svete existuje. Metropolitné múzeum a aj ľudia, ktorí organizujú módnu výročnú výstavu, sú vraj známi tým, ako dôsledne chránia svoje artefakty a exempláre v umeleckých zbierkach (odevy nevynímajúc). Fakt, že si ich Kim obliekla, bol vlastne akousi pomyselnou svätokrádežou – neúctou voči originálu, zhodli sa viacerí módni insajderi.

2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Čítajte viac Tie sú úzke! V šatách po Marilyn Monroe sa Kim Kardashian nechodilo práve najľahšie

„Tie šaty sú už navždy zmenené. Fyzicky aj ideologicky. Už tu budú šaty Marilyn Monroe, v ktorých sa Kim Kardashian objavila na MET Gala,“ citoval časopis W Magazine Aliciu Malone z Turner Classic Movies.

VIDEO: Marilyn Monroe – záhadná smrť najväčšej sexuálnej ikony 20. storočia

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #Marilyn Monroe #Kim Kardashian #MET Gala #Bob Mackie

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...