Akcia za akciou, všetci sa pýtajú, čo sa deje? Kráľovná má jasno, ľud potrebuje istoty

Britská kráľovná Alžbeta II. navštívila v pondelok popoludní známu kvetinovú výstavu v londýnskej štvrti Chelsea.

24.05.2022 09:50
Britská kráľovná Alžbeta II. Foto: ,
Rozptýliť obavy verejnosti o jej zdravie - to je vraj podľa mnohých odborníkov dôvod, prečo sa britská kráľovná Alžbeta II. objavuje tak často na verejnosti v posledných dňoch.
debata

To, že sa 96-ročná panovníčka v poslednej dobe už po niekoľkýkrát objavila na verejnosti, pomáha rozptýliť obavy verejnosti o jej zdravie pred národnými oslavami 70. výročia Alžbetina nástupu na trón, uviedla agentúra Reuters.

Kráľovná sa nechala povoziť po dejisku každoročnej kvetinovej šou organizovanej na západe Londýna Kráľovskou záhradníckou spoločnosťou v špeciálnom vozidle, takže sa medzi jednotlivými atrakciami nemusela pohybovať pešo.

Rozptýliť obavy verejnosti o jej zdravie - to...
Britská kráľovná Alžbeta II. absolvovala...
+2Britská kráľovná Alžbeta II. absolvovala...

Už začiatkom júna bude Británia celé štyri dni oslavovať kráľovnino platinové jubileum. Buckinghamský palác už predtým oznámil, že kráľovná chce navštíviť niekoľko súvisiacich akcií. Minulý týždeň sa prekvapivo objavila na slávnostnom otvorení novej stanice londýnskej dráhy Paddington Station na práve dokončenej novej linke pomenovanej na jej počesť Elizabeth line.

Britain Royals Čítajte viac Ale veď to je... kráľovná! Alžbeta II. poriadne prekvapila - prišla, kde ju nečakali!

Predminulý týždeň ju prilákala prehliadka koní a jazdecké predstavenie neďaleko jej windsorského hradu, na ktorom v posledných rokoch trávia väčšinu času.

zväčšiť Kráľovná Alžbeta II. si prezerá jej vlastnú... Foto: SITA/AP, Steve Parsons
Kráľovná Alžbeta II. na návšteve Royal Windsor Horse Show vo Windsore. Kráľovná Alžbeta II. si prezerá jej vlastnú fotografiu v rukách Jane Rawden organizácie Fell Pony Society.

Ešte tento mesiac kráľovná kvôli problémom s pohybom vynechala tradičné čítanie vládneho programu v parlamente, kde ju zastúpil jej syn, korunný princ Charles. Až donedávna sa panovníčka niekoľko mesiacov objavovala na verejnosti zriedka. Utlmenie jej aktivít nasledovalo po noci strávenej v nemocnici vlani v októbri, a to s doposiaľ nešpecifikovanou chorobou.

VIDEO: Najviac detí v kráľovských rodinách

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #výstava #jubileum #kvety #verejnosť #kráľovná Alžbeta II. #mall.tv

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...