Príčina smrti Andyho Fletchera z kapely Depeche Mode je už známa

O úmrtí svojho 60-ročného spoluhráča informovali ako prví na Twitteri zvyšní členovia tejto formácie Martin Gore a Dave Gahan. V danom príspevku však neboli uvedené iné podrobnosti o jeho smrti okrem toho, že bola "predčasná".

28.05.2022 14:37
Obit Andy Fletcher Foto: ,
Andy Fletcher na zábere z roku 2017.
debata (34)

Andy Fletcher, člen britskej synth-popovej skupiny Depeche Mode, zomrel vo štvrtok vo svojom dome v Spojenom kráľovstve prirodzenou smrťou. Pod podmienkou zachovania svojej anonymity to potvrdil zdroj blízky kapele, uviedla tlačová agentúra AP.

Depeche Mode, Čítajte viac Zomrel Andy Fletcher, zakladajúci člen legendárnej skupiny Depeche Mode

O úmrtí svojho 60-ročného spoluhráča informovali ako prví na Twitteri zvyšní členovia tejto formácie Martin Gore a Dave Gahan. V danom príspevku však neboli uvedené iné podrobnosti o jeho smrti okrem toho, že bola „predčasná“.

Depeche Mode v Bratislave - máj 2017

Skupina Depeche Mode sa v Bratislave predstavila už piatykrát.

Fotogaléria
Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...
Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...
+17Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...

Andy Fletcher bol členom Depeche Mode viac ako 40 rokov; od oficiálneho vzniku skupiny v roku 1980. Hral v nej na klávesové nástroje a staral sa aj o zákulisné záležitosti vrátane manažmentu, marketingu, financií a propagácie. Ako hudobník sa sústreďoval prevažne na nenáročné popové melódie, ktoré pomohli rozšíriť charakteristický štýl temných a náladových skladieb Depeche Mode.

Mimo kapelu mal Fletcher i úspešnú kariéru dídžeja. Absolvoval niekoľko medzinárodných turné, pričom počas setov často hrával exkluzívne remixy piesní Depeche Mode.

Skupinu z anglického Basildonu, ktorej členmi boli aj Vince Clarke (1980 – 1981) a Alan Wilder (1982 – 1995), uviedli v roku 2020 do Rockandrollovej siene slávy. Andrew Fletcher po sebe zanechal manželku Gráinne, s ktorou sa zosobášil v roku 1993, dcéru Megan a syna Joea.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Andy Fletcher

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...