Porota rozhodla! Deppova exmanželka mu za ohováranie musí vyplatiť 15 miliónov, on jej dva

Porota v súdnom spore medzi Johnnym Deppom a Amber Heardovou v stredu uznala herečku vinnú z ohovárania jej bývalého manžela. Zároveň čiastočne uznala jej protisťažnosť týkajúcu sa vyjadrenia Deppovho právnika.

01.06.2022 22:04 , aktualizované: 22:45
Depp Heard Lawsuit Foto: ,
Herec Johnny Depp a jeho exmanželka - herečka Amber Heard - na kombinácii záberov zo súdneho procesu vo Fairfaxe.
debata (6)

Porotcovia uložili Heardovej za výroky o domácom násilí zaplatiť odškodné v celkovej výške 15 miliónov dolárov, zatiaľ čo Depp má vyplatiť bývalej manželke sumu dva milióny. Jadrom sporu bol štyri roky starý komentár publikovaný denníkom The Washington Post, v ktorom sa Heard označila za „verejne známu tvár domáceho násilia“. Depp v ňom nie je menovaný, podľa jeho právnikov ale vyjadrenie vyznievalo jasne, pretože obvinenia zo strany americkej herečky už boli verejnosti známe.

V súdnom procese medzi Amber Heardovou a...
Amber Heard na zábere  zo súdneho procesu vo...
+6 Johnny Depp na zábere zo súdneho procesu vo...

Heardová v roku 2020 na žalobu svojho exmanžela reagovala vlastnou sťažnosťou kvôli tvrdeniam Deppovho právnika, že všetky jej obvinenia sú falošné a žiadala od neho odškodné vo výške 100 miliónov dolárov.

Proces vysielaný naživo do celého sveta priniesol úplne iný verdikt ako skorší spor v Británii, kde sa súd priklonil k obvineniu, že Depp svoju exmanželku bil. Sedemčlenná porota po zhruba 12 hodinách rokovaní dala Deppovi za pravdu v niekoľkých bodoch zo spomínaného článku, ktoré právnici hollywoodskej hviezdy napadli.

Johnny Depp a jeho exmanželka - herečka Amber Heard Čítajte viac Fekálie na posteli, maľba krvou či rozbitý nábytok: Depp a Heard odhaľujú šokujúce bizarnosti vzťahu

Porotcovia pri tom dospeli k záveru, že Heard jednala so zlým úmyslom, keď sa vo svojom texte okrem iného sťažovala na „inštitúcie“ chrániacich mužov obvinených z domáceho násilia. Depp všetky obvinenia z fyzických útokov na svoju bývalú manželku odmieta a naopak na súde vykresľoval o 22 rokov mladšiu herečku ako agresora. Porotcovia však uznali ako ohováračské aj vyjadrenie jeho právnika Adama Waldmana, ktorý označil obvinenia Heardovej za „hoax“. Ďalšie dva body jej žaloby porota odmietla.

Kým Amber Heard si prišla vypočuť výsledok poroty osobne, známy hollywoodsky herec sa na vynesení rozsudku nezúčastnil. Ako informoval zdroj z jeho okolia, herec mal sledovať verdikt zo Spojeného kráľovstva, kde sa už niekoľko dní nachádza. Cez víkend tam zahral na koncerte hudobníka Jeffa Becka.

zväčšiť Záber z vypočutia rozsudku, ktorý si osobne... Foto: SITA/AP
Depp Heard Lawsuit Záber z vypočutia rozsudku, ktorý si osobne vypočula herečka Amber Heard (v strede).

Herečka Amber Heard už po rozhodnutí poroty vydala oficiálne vyhlásenie, ktoré cituje magazín Variety. „Sklamanie, ktoré dnes cítim, sa nedá slovami opísať. Láme mi srdce, že kopec dôkazov stále nestačilo na to, aby som odolala neprimeranej sile, vplyvu a dosahu môjho bývalého manžela. O to viac som sklamaná z toho, čo tento verdikt znamená pre ostatné ženy,“ komentovala vo vyhlásení Amber Heard.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Johnny Depp (@johnnydepp)

"Je to podraz. Čas sa posúva späť do doby, keď žena, ktorá prehovorila, mohla byť verejne zahanbená a ponížená. Potláča myšlienku, že násilie páchané na ženách treba brať vážne. Verím, že Johnnyho právnikom sa podarilo prinútiť porotu, aby prehliadla kľúčovú otázku slobody prejavu a ignorovala dôkazy, ktoré boli také presvedčivé, že sme vyhrali v Spojenom kráľovstve. Je mi ľúto, že som tento prípad prehrala. Ale ešte viac som smutná z toho, že sa zdá, že som stratila právo, ktoré som si myslela, že mám ako Američanka – hovoriť slobodne a otvorene,“ uviedla 36-ročná Heard.

Vyjadrenie zo strany 58-ročného Deppa prišlo do pár minút a zverejnené bolo priamo na jeho profile na Instagrame. „Od úplného začiatku bolo cieľom tohto sporu odhalenie pravdy. Bez ohľadu na výsledok. Povedať pravdu je niečo, čo dlhujem mojim deťom, čo dlhujem všetkým ľuďom, ktorí pri mne pevne stáli a podporovali ma. Cítim v sebe mier uvedomujúc si, že som to konečne dosiahol,“ napísal Depp. „Verím, že moja výprava za hľadaním a vypovedaním pravdy pomôže iným, mužom aj ženám, ktorí sa ocitli v podobnej situácii ako ja,“ dodal.

Video

VIDEO: Herečka Amber Heard odchádza zo súdu po vyrieknutí rozsudku, podľa ktorého musí vyplatiť exmanželovi 15 miliónov dolárov. On jej dva.

Ostrosledovaný a naživo vysielaný súdny spor hrdinu hitov ako Piráti z Karibiku či Charlie a továreň na čokoládu a jeho bývalej životnej partnerky trval niekoľko týždňov, pričom ako svedkovia v ňom vystúpili blízki spolupracovníci niekdajšieho manželského páru, ale tiež novinári či dokonca známe osobnosti. Jednou z nich bola aj Deppova expartnerka Kate Moss, ktorá mala zodpovedať otázku, či ju v minulosti Johnny Depp pri jednom incidente zhodil zo schodov. Moss to pod prísahou poprela.

Depp Heard Lawsuit Čítajte viac V Deppovi drieme monštrum, tvrdí obhajca Heardovej! Na súde odznela desivá výpoveď o správaní superhviezdy

Súdny spor rozdelil aj verejnosť na dve polovice. Mnohí (aj známe osobnosti – viac tu) sa postavili na stranu Deppa a útočili na priestrelné argumenty, ale aj prejav Heardovej pred porotou, ktorý sa ľuďom zdal príliš hraný a umelý.

Herečka sa stala terčom mnohých virálnych vtipov a memečiek. Mnohé organizácie či médiá sa však postavili aj na jej stranu a kritizovali fakt, že z Heardovej sa vopred robí monštrum či žena, ktorá všetko zosnovala. Poukazovali na problém zmýšľania spoločnosti aj možnú potenciálnu zaujatosť poroty voči žene, ktorú médiá aj verejnosť vykresľujú v zlom svetle.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #ohováranie #Amber Heard #násilník #súdny spor #porota #verdikt

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...