OBRAZOM: Čochvíľa to vypukne! Británia žije oslavami kráľovninho jubilea, fanúšikovia kempujú v uliciach

V londýnskom Whitehalle sa vo štvrok začnú tradičnou prehliadkou štvordňové oslavy 70. výročia vlády kráľovnej Alžbety II. Britská vláda počas osláv vyhlásila štátny sviatok a odhaduje, že naprieč Britániou a krajinami britského Spoločenstva národov sa bude konať až 200 000 akcií.

02.06.2022 08:19
Britain Platinum Jubilee Foto: ,
V londýnskom Whitehalle sa vo štvrok začnú štvordňové oslavy 70. výročia vlády kráľovnej Alžbety II.
debata (4)

Oslavy platinového jubilea sa začnú o 11:00 vojenskou prehliadkou. Po nej budú v ďalších troch dňoch nasledovať náboženské aj kultúrne podujatia. Vystúpi napríklad kapela Queen, speváčka Diana Ross alebo spevák Andrea Bocelli.

V londýnskom Whitehalle sa vo štvrok začnú...
V londýnskom Whitehalle sa vo štvrok začnú...
+4V londýnskom Whitehalle sa vo štvrok začnú...

Oslavy výročia kráľovnej Alžbety II. avšak otvárajú nielen v britskej spoločnosti otázku monarchistického zriadenia krajiny, ktoré predovšetkým medzi mladšou generáciou stráca na popularite. Jeho kritici poukazujú napríklad na problematickú koloniálnu minulosť monarchie či britské elitárstvo.

Meghan Markle, princ Harry Čítajte viac Tvrdý úder kráľovnej! William a Kate áno, Harry s Meghan nie

Oslavy výročia vlády Alžbety II. sú však už tradične veľkolepou udalosťou, na ktorej ministerstvo financií tento rok vyčlenilo 32 miliónov eur a kráľovná sa podľa prieskumov teší väčšinovej priazni britskej verejnosti.

Ako píše britský Daily Mail odvolávajúc sa na zdroje z kráľovského paláca počas víkendu je na pláne vôbec prvé stretnutie britskej panovníčky a jej pravnučky Lilibet, ktorej rodičmi sú princ Harry a jeho manželka Meghan Markle.

Britain Royals Čítajte viac Konečne! Kráľovná sa vraj prvýkrát stretne s pravnučkou Lilibet, dokonca sa pre ňu vzdala...

Malá Lilibet sa narodila 4. júna 2021 a práve najbližšiu sobotu tak oslávi svoje prvé narodeniny. Jej 96-ročná stará mama sa údajne plánuje vzdať niekoľkých oficiálnych povinností, aby mohla Lilibet vidieť osobne na jej „narodeninovej oslave“.

Dôchodkyňa Margaret Tyler žije obklopená kráľovnou Alžbetou II., princom Charlesom, princeznou Dianou a všetkými ostatnými členmi kráľovskej rodiny. Jej dom musíte vidieť!

Video
Zdroj: Profimedia

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II.

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....