Mamička, zaznelo z úst princa Charlesa a ľudia zaburácali! Jubileum kráľovnej na koncerte oslavovali desaťtisíce

Veľkolepým koncertom za účasti množstva hviezd vrátane Diany Rossovej a Andrea Bocelliho vyvrcholil v sobotu večer v Londýne tretí deň osláv 70. výročia nástupu britskej kráľovnej Alžbety II. na trón.

05.06.2022 07:43
Britain Platinum Jubilee Foto: ,
Poctu svojej 96-ročnej matke vzdal v krátkom príhovore aj jej najstarší syn, princ z Walesu.
debata (6)

Koncert pred Buckinghamským palácom, sídlom kráľovnej v centre Londýna, sledovalo okrem členov kráľovskej rodiny, medzi ktorými však chýbala samotná kráľovná, 22 000 držiteľov špeciálnych vstupeniek, pričom 10 000 vstupeniek bolo poskytnutých verejnosti. Ďalšie desaťtisíce ľudí sa zhromaždili v širšom okolí a vysielala ho aj BBC.

Na koncerte okrem Rossovej a Bocelliho vystúpili aj Elton John, Rod Stewart, Hans Zimmer, Alicia Keysová, Nile Rodgers, George Ezra, Andrew Lloyd Webber, Queen+Adam Lambert či Duran Duran. Vystúpenie Eltona Johna však bolo vopred nahrané, pretože spevák je momentálne na európskom turné.

Vojvodkyňa Kate v hľadisku počas koncertu,...
Vojvodkyňa Kate, princezná Charlotte, prince...
+14Vojvodkyňa Kate, princezná Charlotte, prince...

Okrem hudobníkov počas galavečera britskú panovníčku osobne alebo prostredníctvom videoposolstiev pozdravili aj osobnosti politiky, filmu a športu, ako bývalá prvá dáma USA Michelle Obamová, prírodovedec a dokumentarista David Attenborough, futbalista David Beckham či herci Stephen Fry a Julie Andrewsová.

Na začiatku sobotňajšieho koncertu čakalo divákov prekvapenie v podobe premietnutia krátkej humorne ladenej scénky, v ktorej Alžbeta II. sedí pri tradičnom čaji o piatej s obľúbenou britskou detskou knižnou a filmovou postavou Medvedíkom Paddington a rozprávajú sa o tom, že majú radi chlebíčky s lekvárom.

zväčšiť Vojvodkyňa Kate, princezná Charlotte, prince... Foto: SITA/AP, Jacob King
Britain Platinum Jubilee Vojvodkyňa Kate, princezná Charlotte, prince George a princ William v hľadisku počas koncertu, ktorý sa konal pred Buckinghamským palácom v Londýne v sobotu 4. júna.

Poctu svojej 96-ročnej matke vzdal v krátkom príhovore aj jej najstarší syn, princ z Walesu, ktorý ju oslovil „Vaše Veličenstvo“ a „mamička“. „Rozsah dnešnej večernej oslavy – a vyžarovanie tepla a náklonnosti počas celého tohto slávnostného víkendu – je náš spôsob, ako Vám poďakovať,“ povedal Charles. Spomenul aj svojho otca, princa Philipa, ktorý zomrel v roku 2021 a ktorý by si tento večer „určite užil“.

zväčšiť Koncert k platinovému výročiu vládnutia Alžbety... Foto: SITA/AP, Hannah McKay
Britain Platinum Jubilee Koncert k platinovému výročiu vládnutia Alžbety II. v Londýne.

V hľadisku koncertu sedelo viacero členov kráľovskej rodiny, okrem princa Charlesa a jeho manželky, vojvodkyne Camilly, nechýbali princezné Eugenie a Beatrice s manželmi, princezná Anna, Zara Tindall s manželom. Hviezdami, už tradične, boli princ Willim s manželkou Kate, ktorých sprevádzali ich dve staršie ratolesti, princ George aj princezná Charlotte. Tí boli ešte poobede na návšteve v Cardiffe, kde sa stretli s účinkujúci, ktorí vystúpili na predstavení venovanej kráľovnej.

Princ Charles, kráľovná Alžbeta II., vojvodkyňa...
Princ Charles, kráľovná Alžbeta II., vojvodkyňa...
+9Princ Charles, kráľovná Alžbeta II., vojvodkyňa...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #princ charles #kráľovná Alžbeta II.

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...