Smiech aj slzy! Herecká elita sa lúčila s Abrhámom. Prehovorila Havlová, toto mu do neba odkázala Balzerová

Rovnaký kostol, v akom sa minulý rok rodina lúčila s herečkou Libušou Šafránkovou, sa stal v pondelok miestom poslednej rozlúčky s jej manželom - hercom Josefom Abrhámom. Tentoraz bola rozlúčka sprístupnená verejnosti a kostol sa naplnil do posledného miesta.

07.06.2022 07:10
Anna Geislerová a herec Zdeněk Svěrák Foto:
Smútok, ale aj smiech - na tvárach známych hostí sa objavili rôzne emócie pri spomienkach na Josefa Abrháma. Na snímke herečka Anna Geislerová a herec Zdeněk Svěrák. V diaľke vľavo Jiří Macháček, v zadnom rade v strede Jiří Bartoška.
debata (1)

Zbohom svojmu kolegovi, sympatickému, talentovanému a obľúbenému Abrhámovi, prišli dať mnohí jeho hereckí kolegovia – či už súputnici z jeho vlastnej hereckej generácie, mladší herci, alebo kolegovia z divadla alebo televíznych a filmových projektov.

Medzi hosťami nechýbala napríklad Eliška Balzerová, herečka Iva Janžurová či bývalá prvá dáma Česka a herečka Dagmar Havlová. Všetky tri dámy si na kolegu zaspomínali aj v krátkom (a tiež veselom) príhovore. Hostí pobavili momentom s poprehadzovanými papierikmi. Medzi hosťami, ktorí tiež predniesli niekoľko slov, bol aj herec Jan Kačer, blízky priateľ Josefa Abrháma.

Herečka Eliška Balzerová prichádza na poslednú...
Herečka Dagmar Patrasová.
+6Ani herec Petr Nárožný neprišiel celkom o...

Slová venované Abrhámovi miešali v sebe emócie smútku, ale aj radosti a humoru. Balzerová sa podľa servera Super.cz prihovorila smútočným hosťom vetou: „Pepíčku, ja som ti sľúbila, že na tvojom pohrebe sa budeme usmievať a bude veselo. Pôjde to ťažko.“

229083380 Čítajte viac Šafránková nebola jedinou ženou Abrháma, hoci bola osudová! Ich láska zlomila srdce tejto dáme

Balzerovej slová neopomenuli ani Abrhámovu manželku – Libušu Šafránkovú. „Verím, že teraz je vám už s Libuškou tam hore veselo a krásno,“ uviedla Abrhámova kolegyňa z Nemocnice na okraji mesta. Napriek tomu, že v očiach mnohých kolegov a rodiny sa objavili slzy, trio herečiek dokázalo vylúdiť na tvárach pozostalých aj úsmev a dobrú náladu, ktorú si Abrhám sám tak želal.

Herečka a bývalá prvá dáma Česka Dagmar Havlová... Foto: - / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Dagmar Havlová Herečka a bývalá prvá dáma Česka Dagmar Havlová sa prihovorila smútočným hosťom.

Bolo to vidieť aj na záberoch po obrade, kde sa česká herecká elita (jeden za druhým) prišli prihovoriť a kondolovať Josefovi Abrhámovi mladšiemu, jedinému potomkovi herca Abrháma a jeho milovanej manželky Libuši Šafránkovej. Herci Jiří Bartoška, Jiří Macháček či Zdeněk Svěrák alebo Martin Dejdar aj s milým slovom či úsmevom prehodili pár slov.

Josef Abrhám Čítajte viac Zomrel herec Josef Abrhám. Za herecké vlohy vďačil aj slovenským predkom

"Josef Abrhám bol herec, ako sa patrí, aj človek, ako sa patrí. Tak by sme naňho mali spomínať,“ uviedol podľa Super.cz Zdeněk Svěrák. Pondelňajšia posledná rozlúčka bola dôkazom, že to ťažké nebude.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Eliška Balzerová #Zdeněk Svěrák #posledná rozlúčka #Josef Abrhám #Iva Janžurová

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...