Čobejovej film o zložitých témach: Adopciu homosexuálmi schvaľuje

Herečka Michaela Čobejová sa ani po prerušení seriálu Ordinácia v ružovej záhrade nemôže sťažovať na nedostatok práce. Najviac času jej zaberá práca na filme, do ktorého sa pustila s kamarátkou - režisérkou Martou Ferencovou.

26.06.2012 03:00
Michaela Čobejová Foto:
Herečka Michaela Čobejová na párty pri príležitosti ukončenia série Ordinácie v ružovej záhrade.
debata (271)

„Získali sme na náš projekt ročný grant. Dokončili sme ho do polovice, lebo je to veľmi náročný film,“ prezradila pre Pravda.sk Čobejová, ktorá k filmu tvorí scenár. Podľa jej slov je to vážna snímka, ktorá bude o ženách a vzťahoch. „O chvíľu by sme mali hotovú časť predstaviť na Audiovizuálnom fonde. Tak uvidíme, či sa to bude niekomu okrem nás páčiť,“ pokračuje ďalej Čobejová. "Scenár je veľmi zložitý, pretože sa tam preplieta päť rôznych príbehov. Otvárame témy ako adopcia detí homosexuálmi, umelé oplodnenie.

Film sa to okolo zmyslu života, čím si ľudia život túžia naplniť," vysvetľuje sympatická herečka. S úsmevom dodáva, že latku si s kamarátkou nasadili poriadne vysoko. „Nepíšeme totiž film, ale filozofické dielo. S každou vetou sa hráme. Sú to obrazy po častiach, takže navyše musíme hľadať aj isté prepojenia. A priznám sa, ja by som to nezvládla sama. Chce to filmára a Marta Ferencová je filmár. S ňou mám pevné vedenie,“ zdôrazňuje.

Čobejová neskrýva svoj názor na jednu z tém pripravovaného filmu – adopciu detí homosexuálmi. „Homosexuáli aj iné menšiny overujú spoločnosť v tom, aká je silná, koľko dostávajú priestoru a aká je tá spoločnosť tolerantná,“ myslí si herečka. „My sme ešte nevyzretá spoločnosť. Vidím to aj na tom, aké vášne dokáže vyvolať Dúhový pochod, ktorý je neškodný. Koľko ľudí sa tým zaštíti a to som prekvapená, akí sú to ľudia.“

Obľúbenú herečku napríklad zaskočili vyjadrenia o tom, že homosexualita je choroba a treba ju liečiť. Ona sama si pritom myslí, že ide o osoby plné predsudkov. „Človek má nárok na partnerský život a má nárok aj na život pre lásku a v láske. Toto právo je pre mňa nad všetky ostatné práva,“ zdôrazňuje Čobejová.

„Keď si vezmete, koľko ľudí má deti, sú to heterosexuálne páry, a ako tie deti žijú, ako ich rodičia vychovávajú? Aké sú potom práva toho dieťaťa,“ pýta sa zanietene. „Dieťa nerozlišuje, či sú dvaja otcovia alebo dve mamy, dieťa potrebuje lásku a bezpečie, nemá predsudky. Aký model mu ukážete, taký model má a vôbec to neznamená, že to dieťa bude mať homosexuálne sklony alebo deviácie. Podobné vyhlásenia sú teda pre mňa hlúpe,“ uzatvára.

271 debata chyba

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...