Toto už nejde vrátiť späť! Kardashianka vraj nenávratne zničila ikonické šaty po Marilyn Monroe!

Americká celebrita Kim Kardashian čelí kritike, že "nenávratne" zničila šaty, v ktorých v roku 1962 herečka Marilyn Monroe spievala skladbu Happy Birthday prezidentovi Johnovi F. Kennedymu.

16.06.2022 07:33
2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: ,
Kim Kardashian na podujatí MET Gala v legendárnych šatách po Marilyn Monroe.
debata

Kardashian si róbu z hodvábu pošitú kryštálmi požičala vo floridskom múzeu kuriozít a pózovala v nich v máji na červenom koberci na tradičnej módnej prehliadke MET Gala.

Avšak zberateľ Scott Fortner, ktorý pomáha pri overovaní pravosti pamiatok po Marilyn Monroe, na sociálnych sieťach zverejnil fotografie šiat zhotovené po akcii MET Gala. Štruktúra látky pri zipse šiat na chrbte je poškodená (natrhnutá), niektoré kryštáliky sú odtrhnuté, iné visia na nitke.

Topmodelka Jasmine Tookes vyzerala očarujúco.
Amy Schumer  na MET Gala.
+59Americká topmodelka Taylor Hill na podujatí MET...

V príspevku na Instagrame je citácia majiteľa šiat, floridského múzea kuriozít, ktorý v súvislosti s ich zapožičaním Kardashianovej uisťoval, že „sme vynaložili obrovské úsilie, aby sme uchovali túto časť histórie popkultúry“. Zástupcovia múzea tiež uviedli, že šaty neboli upravované Kardashianovej na mieru a že ich na sebe mala len na červenom koberci a potom sa prezliekla do ich repliky.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Diet Prada ™ (@diet_prada)

Kardashianová si k priliehavým šatám v telovej farbe vzala bielu kožušinovú štólu, pretože sa jej nepodarilo šaty dopnúť, píše britský The Guardian na svojich internetových stránkach. Už mesiac pred Met Gala pri skúške róby pripustila, že jej predpoklad, že do nich bez problémov vkĺzne, bol príliš optimistický. Nasadila kvôli tomu drastickú diétu, za čo ju kritizovali odborníci na zdravý životný štýl.

Mnohým sa nepozdávala už samotná skutočnosť, že si oblieka šaty, ktoré patrili mŕtvej žene. Rozhodnutie zapožičať šaty Kardashianovej kritizoval aj dizajnér Bob Mackie, autor ich skice a návrhu, ktorý kedysi zhotovil ako asistent dizajnéra Jeana Louisa (ten je pod šatami oficiálne podpísany).

koláž Čítajte viac Módne orgie roka! Kardashian v ikonických šatách po Marilyn Monroe za 5 miliónov. Bez chudnutia ich neobliekla

Medzinárodná rada múzeí uviedla, že „historické odevy by nemal nosiť nikto, či už ide o súkromné ​​osoby alebo verejne známych ľudí“. Aj keď sú šaty súčasťou súkromnej zbierky, treba ich chápať ako „vec patriacu ľudstvu“ a treba ich uchovávať pre budúce generácie.

Šaty sú v múzeu uložené v miestnosti s kontrolovanou teplotou a vlhkosťou medzi 40 a 50 percentami. Múzeum ich zakúpilo v roku 2016 za 4,8 milióna dolárov (114 miliónov korún), čo z nich činí najdrahšie vydražený model šiat v histórii.

Video
VIDEO: Tie sú úzke! V šatách po Marilyn Monroe sa Kim Kardashian nechodilo najlepšie
debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #Marilyn Monroe #kritika #Kim Kardashian #poškodenie

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....