Toto radšej vašim deťom nehovorte! BTS chcú pauzu, Južná Kórea príde o miliardy

Populárna juhokórejská popová skupina BTS, ktorá má fanúšikov na celom svete, ohlásila, že si dá pauzu v spoločnom vystupovaní a jej členovia sa budú venovať sólovej kariére.

17.06.2022 01:13
BTS Foto: ,
Členovia formácie BTS na 64. ročníku cien Grammy Awards v apríli tohto roka (2022).
debata

Podľa agentúry Reuters vyvolala správa v Kórei šok medzi fanúšikmi aj na burze, pretože akcie manažérskej skupiny HYBE, ktorá BTS riadi, v stredu klesli o 25 percent.

Sedemčlenná chlapčenská skupina BTS je známa energickými popovými piesňami a tanečnými kreáciami a podarilo sa jej vybudovať vernú základňu fanúšikov. Na sieti YouTube majú jej piesne vyše miliardy prehratí.

Skupina ohlásila zmenu na utorkovej oslave vysielanej televíziou a to, čo chce urobiť, angličtina preložila ako pauzu, prestávku. Podľa serveru BBC to ale neskôr zástupca skupiny poprel. „Aby to bolo jasné, nejde o prestávku. Budú sa zaoberať niekoľkými sólovými projektmi a budú aktívni v inom zoskupení,“ povedal zástupca HYBE.

Člen skupiny, ktorý sa označuje ako RM, na utorkovom večierku povedal, že BTS dosiahla veľký úspech a že jej členovia potrebujú vyspieť ako jedinci. „Vždy som si myslel, že sa BTS líši od ostatných skupín, ale problém s k-popom a kultúrou idolov je, že vám nedovolí dospieť. Musíte stále tvoriť hudbu a niečo robiť,“ povedal RM.

Red Carpet Event for "Squid Game" Čítajte viac Dobyjú Hollywood? Hviezdy Squid Game bez krvi, potu a teplákových kombinéz, aha, ako hviezdia!

Reuters pripomína, že u časti členov skupiny blíži vek odvodu do armády a že parlament debatuje o zákone, ktorý by im zaručil výnimku podobne ako športovcom. V Južnej Kórei je povinná dvojročná vojenská služba.

HYPE oznámením stratila na burze hodnotu takmer 1,7 miliardy dolárov. Nejde však len o samotnú manažérsku skupinu, ktorá môže prísť o veľké zisky. Ako napísal napríklad portál Shadow-twts.medium.com, skupina BTS má obrovský ekonomický dopad na prílev peňazí do Južnej Kórey a z prieskumu Hyundai Research Institute vyplynulo, že odhadovaný ekonomický dopad formácie BTS na juhokórejskú ekonomiku, turizmus či kultúru sa v roku 2019 odhadoval na sumu takmer 5 miliárd amerických dolárov. Podiel BTS na juhokórejskom HDP má údajne rovnakú hodnotu ako prínos leteckej spoločnosti Korean Air. Ich pauza môže znamenať pokles tržieb z turizmu či rozličných akcií v krajine. Aj preto sa vraj parlament dohaduje o tom, aby dostali výnimku z povinnej vojenčiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pauza #Južná Kórea #burza #prepad #strata #BTS #K-pop

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...