Kevin Spacey odmietol pred súdom vinu: Dokážem, že som nevinný, odkázal cez právnika

Americký herec Kevin Spacey vo štvrtok stál pred súdom v Londýne, kde čelil piatim obvineniam zo sexuálnych trestných činov.

16.06.2022 13:28
Britain Kevin Spacey Foto: ,
Actor Kevin Spacey leaves Westminster Magistrates court in London, Thursday, June 16, 2022. Spacey appeared Thursday in a court in London after he was charged with sexual offenses against three men. The 62-year-old Spacey is accused of four counts of sexual assault and one count of causing a person to engage in penetrative sexual activity without consent. (AP Photo/Alberto Pezzali)
debata (1)

Hercov advokát v predbežnom prerokovaní obžaloby podľa tlače uviedol, že jeho klient vinu odmieta. Spacey bol prepustený na kauciu do doby, než bude konanie 14. júla pokračovať.

Spacey so svojim právnym tímom dorazil na westminsterský magistrátny súd pred 11.00 a okamžite sa ocitol v obliehaní novinárov a fotografov. Polícia predtým tento týždeň oznámila, že ho obvinila v štyroch prípadoch sexuálneho napadnutia troch mužov a jednom prípade účasti na orálnom sexe, s ktorým druhá osoba nesúhlasila.

house of cards Čítajte viac Kevin Spacey je opäť obvinený zo sexuálneho napadnutia

Spacey sa trestných činov údajne dopustil medzi rokmi 2005 a 2013 v Londýne a západoanglickom grófstve Gloucestershire, keď predtým žil v Británii. Jeho advokát uviedol, že herec „má v úmysle dokázať, že je v prípadoch sexuálnych trestných činov nevinný“.

Herec Kevin Spacey prichádza na súd Westminster... Foto: SITA/AP, David Cliff
APTOPIX Britain Kevin Spacey Herec Kevin Spacey prichádza na súd Westminster Magistrates Court v Londýne.

Na jeseň roku 2017, kedy vrcholila kampaň Me Too, sa herec známy z filmov Sedem alebo Americká krása stal jedným z hlavných terčov obvinení po vypuknutí škandálu okolo producenta Harveyho Weinsteina. Zo sexuálneho obťažovania ho obvinili tri desiatky mužov, na súd sa zatiaľ dostal jediný prípad, v ktorom ale nakoniec prokuratúra v roku 2019 obvinenia stiahla.

Herec Armie Hammer na archívnom zábere z roku 2018. Čítajte viac Čo sa stane, keď na hviezdu filmu dopadne obrovský škandál? Štúdiá si poradili s Hammerom, LaBeoufom či Spaceym po svojom

Spacey kvôli škandálu prišiel o rad rolí. Filmová spoločnosť Netflix ho vyhodila z natáčania seriálu Dom z kariet, režisér Ridley Scott vystrihol jeho postavu z takmer hotového filmu Všetky prachy sveta a scény pretočil s Christopherom Plummerom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #súd #násilie #vina #Kevin Spacey #sexuálne obťažovanie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...