S otcom nechcem mať nič spoločné, vyhlásil syn Elona Muska. Žiada o zmenu mena aj pohlavia

Syn amerického miliardára Elona Muska požiadal o zmenu mena aj pohlavia. Nechce byť se svojím otcom žiadnym spôsobom spájaný.

22.06.2022 09:54
2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Foto: ,
Elon Musk na podujatí MET Gala.
debata (3)

Osemnásťročný Xavier Alexander Musk o zmenu mena a pohlavia požiadal súd v Kalifornii, oznámila stanica CNN. Chce sa volať Vivian Jenna Wilson, chce teda prijať meno svojej matky a Muskovej prvej ženy Justine Wilsonovej. Musk, ktorý vedie firmy Tesla a SpaceX a je najbohatším človekom planéty, mal s ňou ďalších päť detí.

Xavier v liste kalifornskému súdu napísal, že si nepraje byť naďalej s otcom Muskom spájaný „žiadnym spôsobom, formou či podobou“. Súd v Santa Monike má o veci rozhodovať v piatok.

2022 MET Museum Costume Institute Benefit Gala Čítajte viac Miliardár Elon Musk už nie je sám. Načapali ho s pôvabnou herečkou, toto je ona!

Musk bol s kanadskou spisovateľkou Wilsonovou ženatý v rokoch 2000 až 2008. Prvého syna mali roku 2002, ale v desiatich týždňoch zomrel; nasledovali potom dvojčatá, z ktorých jedným je Xavier, a trojčatá, ktoré majú dnes 16 rokov. Ďalšie dve deti má Musk so speváčkou Grimes. Žil aj s Britkou Talulah Rileyovou.

Podľa médií zatiaľ nie je jasné, čo presne Muskovho syna k rozhodnutiu viedlo. Médiá pripomínajú, že sa Musk v minulosti kriticky vyjadroval o ľuďoch, ktorí si nechávajú zmeniť pohlavie.

Maye Musk Čítajte viac Mama najbohatšieho muža planéty exkluzívne pre Pravdu! Maye Musk prezradila tú najlepšiu radu pre život

Podporuje aj floridského guvernéra Rona DeSantisa, ktorého kritizuje komunita LGBTQ za zákon, ktorý v škôlkach a na základných školách nedovoľuje diskutovať s deťmi o homosexualite a príslušnosti k pohlaviu.

Informácie prišli len pár dní po tom, čo sa vo svete slávil Deň otcov – ten si pripomenul aj Musk, ktorý zverejnil niekoľko odkazov na sociálnych sieťach.

VIDEO: Najbohatšie deti na svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

3 debata chyba
Viac na túto tému: #syn #otec #zmena pohlavia #podpora #Elon Musk #mall.tv #LGBTI+

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...